המתכון באדיבות טחינה בארכה.
מרכיבים
- 1 כרובית
- 1/2 כוס (120 מ"ל) טחינה משומשום מלא
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1/2 כפית סומאק
- מלח
- פלפל שחור טחון
- כ-2 כפות שמן זית
- חופן צנוברים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח.
- מכניסים את הכרובית למים הרותחים כשהגבעול פונה כלפי מעלה. מבשלים כ-10 דקות, עד שחלקה החיצוני של הכרובית מתרכך.
- בינתיים מערבבים היטב את הטחינה, המים, הסומאק, מלח ופלפל.
- מניחים את הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים אותה בשמן הזית ולאחר מכן מצפים אותה היטב ברוטב הטחינה.
- מפזרים על הכרובית את הצנוברים ואופים בתנור כ-45 דקות, עד שמעטה הטחינה שחום.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק