מרכיבים

40-30 עוגיות

  • 125 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם (2/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 1 ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
  • 220 גרם (1/2 1 כוסות ועוד 1 כף) קמח לבן רגיל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון טחון (אם אתם אוהבים קינמון, הוסיפו עוד 1/2 כפית)

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את החמאה והסוכר החום. מוסיפים את הביצה ובוחשים היטב.
  2. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הקינמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד. משטחים את הבצק לדיסקית עבה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות (ועד 3 ימים).
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מחזירים אחד מהם למקרר כשהוא עטוף בניילון נצמד ואת השני מרדדים לעלה בעובי 3-2 מ"מ.
  5. חותכים את הבצק למלבנים בגודל הרצוי ומניחים בתבנית (שומרים על רווחים קטנים בין העוגיות). אם רוצים, מחוררים את העוגיות עם קש שתייה – ואז יהיה אפשר לקשור אותן יחדיו בחוט או בסרט צבעוני לאחר האפייה.
  6. אופים את העוגיות 13-10 דקות, עד שהן זהובות, ומצננים על רשת.
  7. מכינים באותו אופן עוגיות מיתרת הבצק, ולאחר שהתקררו לגמרי מאחסנים אותן בכלי אטום.

טיפ

  • אפשר לשמור את הבצק המוכן במקרר עד שלושה ימים, ולהוציא אותו דקות אחדות לפני הרידוד.

  • עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג