מרכיבים
40-30 עוגיות
- 125 גרם חמאה רכה
- 150 גרם (2/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
- 1 ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
- 220 גרם (1/2 1 כוסות ועוד 1 כף) קמח לבן רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון טחון (אם אתם אוהבים קינמון, הוסיפו עוד 1/2 כפית)
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את החמאה והסוכר החום. מוסיפים את הביצה ובוחשים היטב.
- מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הקינמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד. משטחים את הבצק לדיסקית עבה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות (ועד 3 ימים).
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מחזירים אחד מהם למקרר כשהוא עטוף בניילון נצמד ואת השני מרדדים לעלה בעובי 3-2 מ"מ.
- חותכים את הבצק למלבנים בגודל הרצוי ומניחים בתבנית (שומרים על רווחים קטנים בין העוגיות). אם רוצים, מחוררים את העוגיות עם קש שתייה – ואז יהיה אפשר לקשור אותן יחדיו בחוט או בסרט צבעוני לאחר האפייה.
- אופים את העוגיות 13-10 דקות, עד שהן זהובות, ומצננים על רשת.
- מכינים באותו אופן עוגיות מיתרת הבצק, ולאחר שהתקררו לגמרי מאחסנים אותן בכלי אטום.
טיפ
- אפשר לשמור את הבצק המוכן במקרר עד שלושה ימים, ולהוציא אותו דקות אחדות לפני הרידוד.
- עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג