יש ילדים שמוצצים מוצץ, יש ילדים שמוצצים אצבע, אני מצצתי את הפינה של הסדין שעליו ישנתי. אמא לא אהבה את הרעיון שהיא צריכה לכבס סדין יום-יום וציידה אותי במגבת קטנה. "הילדה רוצה למצוץ סמרטוט", חשבה אמא, "אז ניתן לה סמרטוט שקל לכבס". מאותו יום הייתי צמודה למגבת הקטנה, הופכת ומוצצת כל פינה בה.

סבתא פרידל, שהתגוררה בשוויץ, הגיעה אלינו לביקור פעם בשנה. עניין מציצת המגבת דחה אותה והיא החליטה לשכנע אותי להפסיק. סבתא הבטיחה שכשתחזור לשוויץ תשלח לי משם בובה גדולה גדולה. התלהבתי. מה לא אעשה בשביל בובה כולה שלי וגדולה גדולה. הסכמתי מיד.

סבתא חזרה לשוויץ ואני התעוררתי בכל בוקר לציפייה מחודשת. יום אחד קראה לי אמא בהתלהבות, וכשבאתי אליה ראיתי שבידיה יש חבילה. "הבובה הגיעה", אמרה בחיוך. הבטתי בחבילה, שלא היתה גדולה מקופסת נעליים, והתפללתי שזו לא הבובה - כי בשביל הבובה שסבתא הבטיחה לי צריך קופסה הרבה יותר גדולה!

אמא הניחה את הקופסה על השולחן והתחילה מקלפת אותה מניירות ומדבקות. אני זוכרת את האכזבה שמילאה אותי. "היא לא גדולה", אמרתי. "נכון", אישרה אמא, "אבל תראי - יש לה בקבוק ואפשר להאכיל אותה!"

שנים כעסתי בלבי על סבתא שהבטיחה ולא קיימה. לבת שלי, הבטחתי לעצמי, אקנה את הבובה הכי גדולה! רק שקרן בתי השתוקקה למשחקי מחשב ולא התלהבה מבובות.

סבתא הבטיחה - ולא קיימה. אסנת והבובה
סבתא הבטיחה - ולא קיימה. אסנת והבובה

לפני שניגש למתכונים: הבסיס לשניים מהם הוא שניצלים מוכנים. אני מניחה שאתם יודעים איך להכין אותם, אבל במקרה שלא – או אם אתם רוצים לשדרג אותם עם ציפויים טעימים במיוחד – כדאי לכם לבקר במתכונים שלי לשניצלים מיוחדים.

שניצל עם קוביות תפוחי אדמה מטוגנות

מתכון של יוסי חדד מנהריה.

מרכיבים

4 מנות

  • 4 שניצלים מוכנים
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה
  1. מחממים במחבת על אש בינונית את השמן עם השום והפפריקה.
  2. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים 15-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהקוביות זהובות ורכות.
  3. מוסיפים למחבת את המלח, הפלפל השחור והשניצלים המוכנים. מבשלים 2 דקות, הופכים את השניצלים ומבשלים דקה נוספת.

מאפה שניצלים עם ירקות

מאפה שניצלים עם ירקות (צילום: אסנת לסטר )
מאפה שניצלים עם ירקות (צילום: אסנת לסטר )

מתכון של סעיד אבו קאסם מבית ג'אן.

מרכיבים
  • 4 שניצלים (כ-500 גרם) בעובי של 1 עד 1.5 ס"מ
  • 4 כפות גדושות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • שמן לטיגון
  • 1 קופסת שימורים (400 גרם) פטריות חתוכות, מסוננת מהנוזלים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים מגוררים
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס מחמאה
  • 1/4 כוס מים חמים

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח עם התבלינים.

מצפים את השניצלים בתערובת הקמח. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שהם מזהיבים היטב.

מחממים את התנור ל-160 מעלות. מסדרים את השניצלים בתבנית.

מחממים שמן במחבת נקייה ומטגנים את הפטריות, הבצל והגזר עד להזהבה קלה. מוסיפים את המלח ואת אבקת המרק ומערבבים. יוצקים את התערובת על השניצלים שבתבנית.

ממיסים את המחמאה במים החמים ויוצקים על תכולת התבנית. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-15 דקות.

שניצלים ברוטב עגבניות חריף

שניצלים ברוטב עגבניות חריף (צילום: אסנת לסטר )
שניצלים ברוטב עגבניות חריף (צילום: אסנת לסטר )

מתכון של אסנת כהנוביץ מדגניה א'.

מרכיבים
  • 4 שניצלים מוכנים
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות (רצוי לקלוף אותן, אבל לא חובה)
  • 1 פלפל חריף קטן קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית הל טחון או 4-3 תרמילי הל
  • 1 כף אבקת מרק פטריות

אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מראה סימנים ראשונים של הזהבה.
  2. מוסיפים למחבת את העגבניות והפלפל החריף, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים 30-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  4. מוסיפים את השניצלים למחבת ומכסים אותם ברוטב. מבשלים כ-5 דקות על אש קטנה.

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע