שם הבלוג: A Brown Table (שולחן חום)

במשפט אחד: הודו פינת סן-פרנסיסקו.

מאחורי הקלעים: כשקוראים את הביוגרפיה של ניק שארמה מבינים מיד למה העוגות שלו כל כך מיוחדות ויצירתיות. הוא גדל בהודו עם אב שהגיע מצפון המדינה ואם שהגיע מאזור גואה שבדרומה, כך שכל אחד מהם הביא עמו מאכלים שונים ומסורות שונות הקשורות באוכל (כולל השפעות פורטוגזיות, מאחר שהפורטוגלים שלטו בעבר בגואה). ואם זה לא מספיק, כשגדל עבר ניק לארה"ב, שם ספג עוד השפעות תרבותיות רבות.

כיום חי ניק באזור סן פרנסיסקו. עד לא מזמן עבד בתחום התרופות, אך נטש אותה כדי להגשים חלום ולהיות שף. הוא עובד בקונדיטוריה כאופה מתמחה, ומקווה להתחיל בקרוב לימודי בישול מסודרים.

עד שתהיה לו מסעדה משלו, ניק חולק עם העולם את כישרונו באמצעות הבלוג שלו. המתכונים שבבלוג משקפים היטב את המסלול שעשה בחייו: שילוב של מטבחים מרחבי העולם, עם דגש על אוכל הודי והשפעות מפורטוגל. וכפי שלמד מהוריו, ניק מקפיד להשתמש בחומרים טריים ועונתיים ונמנע מכל תוספת מלאכותית.

עוד מתכונים מומלצים בבלוג: עוגת בננה ואגוזי לוז, חטיפי כרובית ופרמזן, קציצות עדשים ודלעת, בראוניז עם יין.

עוגת תפוחים וצ'אי מסלה

עוגת תפוחים עשירה, המתובלת בתה ובתערובת תבלינים. לגיוון, הוסיפו לתערובת העוגה יחד עם התפוחים גם 1/2 כוס צימוקים או אגוזי מלך.

מרכיבים

תבנית בקוטר 22 ס"מ

  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 4 כפות עלי תה שחור
  • 1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל + 1 כף קמח לקימוח התפוחים המגורדים
  • 1 כוס (120 גרם) קמח מלא
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית אניס טחון
  • 170 גרם חמאה רכה + עוד קצת חמאה לשימון התבנית
  • 1 כוס דחוסה (225 גרם) סוכר חום
  • 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט סמיך
  • 1/2 1 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים ומגורדים
  • לקישוט: 2-1 כפיות אבקת סוכר

להוראות ההכנה - לחצו כאן כדי לעבור לבלוג של ניק

עוגת קוקוס וטחינה

ההשראה למתכון הגיעה מבאאת (Baath) – עוגת קוקוס עם סולת ומי ורדים שנהוג להכין באזור גואה. ניק שידך לעוגה המסורתית טחינה, שמוסיפה טעם אגוזי.

בעוגה יש טריק קטן שהופך אותה לעסיסית יותר: לאחר הכנת התערובת לא אופים אותה מיד, אלא מניחים אותה לכמה שעות במקרר.

מרכיבים

תבנית בקוטר 22 ס"מ

  • 110 גרם חמאה רכה + מעט חמאה נוספת לשימון התבנית
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר חום
  • 1 כף טחינה
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אפשרות: 1 כף רום
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מי ורדים
  • 3 כוסות (600 גרם) סולת
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב קוקוס
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שומשום שחור

להוראות ההכנה - לחצו כאן כדי לעבור לבלוג של ניק

עוגת חלב שקדים שתויה

ניק שאב את ההשראה לעוגה הזאת מהמעדן הלטיני Tres Leche ("שלושה חלבים"), אבל הוסיף לה מרכיבים שמאפיינים קינוחים הודיים - שקדים והל.

מרכיבים

2 תבניות בקוטר 22 ס"מ או תבנית בגודל 23X33 ס"מ

  • מעט חמאה ומעט קמח לשימון ואיבוק התבנית
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן + עוד מעט קמח לאיבוק התבנית
  • 1 כף שקדים טחונים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית ליקר שקדים או תמצית שקדים
  • 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות + עוד מעט חמאה לשימון התבנית
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 5 ביצים גדולות
  • 1 כפית הל טחון
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים
  • 3 כוסות (720 מ"ל) חלב שקדים לא ממותק
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

להוראות ההכנה - לחצו כאן כדי לעבור לבלוג של ניק

בבקה בטטה

ספק לחם ספק עוגה, ששוזר בתוכו קרם של בטטה כתומה ומוסקט. ואיזה צבע מהפנט!

מומלץ להשתמש באגוז מוסקט טרי מגורר – תחושו הבדל גדול בטעם.

מרכיבים

2 כיכרות ב-2 תבניות אינגליש קייק

  • 500 גרם בטטה
  • 1 חלבון + 2 חלמונים + 1 ביצה שלמה (השתמשו בביצים גדולות)
  • 1/2 כוס (40 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב פושר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 1 כפיות שמרים יבשים
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן + מעט קמח נוסף לקימוח התבנית ומשטח העבודה
  • 110 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

  • להוראות ההכנה - לחצו כאן כדי לעבור לבלוג של ניק