מרכיבים
6-4 מנות
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- 3 פלפלים אדומים מוארכים, חתוכים לטבעות
- 3 בצלים סגולים בינוניים, קלופים וחתוכים לטבעות
- 6 שיני שום, קלופות
- 1.2 ק"ג נתח בשר בקר לבישול ארוך (למשל כתף או פילה מדומה)
- 1 עגבנייה גדולה, מגוררת בפומפייה
- 1 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
- 3 גבעולי זעתר טריים
- 2-1 כוסות מים
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים למקלות באורך 3 ס"מ
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- יוצקים את השמן לסיר ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הפלפלים, הבצל והשום, ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה.
- מוסיפים את נתח הבשר ומשחימים אותו מכל הצדדים. מוסיפים את העגבנייה, אגוז המוסקט, הפפריקה, הזעתר, מלח, פלפל ומים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 40 דקות.
- מוציאים מהסיר את נתח הבשר ומניחים לצינון. חותכים את הנתח לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ ומחזירים לסיר. מוסיפים גם את מקלות הגזר ומבשלים עוד כ-40 דקות, עד שהבשר רך ונימוח, אבל לא מתפרק.