מרכיבים

6-4 מנות

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 3 פלפלים אדומים מוארכים, חתוכים לטבעות
  • 3 בצלים סגולים בינוניים, קלופים וחתוכים לטבעות
  • 6 שיני שום, קלופות
  • 1.2 ק"ג נתח בשר בקר לבישול ארוך (למשל כתף או פילה מדומה)
  • 1 עגבנייה גדולה, מגוררת בפומפייה
  • 1 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • 3 גבעולי זעתר טריים
  • 2-1 כוסות מים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים למקלות באורך 3 ס"מ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. יוצקים את השמן לסיר ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הפלפלים, הבצל והשום, ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה.
  2. מוסיפים את נתח הבשר ומשחימים אותו מכל הצדדים. מוסיפים את העגבנייה, אגוז המוסקט, הפפריקה, הזעתר, מלח, פלפל ומים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 40 דקות.
  3. מוציאים מהסיר את נתח הבשר ומניחים לצינון. חותכים את הנתח לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ ומחזירים לסיר. מוסיפים גם את מקלות הגזר ומבשלים עוד כ-40 דקות, עד שהבשר רך ונימוח, אבל לא מתפרק.