דושפרה הוא הגרסה הבוכרית למרק עם קרפלך, רק שמשהו בו גורם לך לאכול שתיים-שלוש צלחות והופך את שאר המנות בארוחה למיותרות. פשוט לא נשאר מקום.

סבתי אסתר הכינה בעצמה את כל מרכיבי המרק: קילפה את החומוס, חתכה את הירקות ומילאה בבשר את כיסני הבצק. בין הדורות הכוח להכין את הכיסנים הממכרים אבד, וכיום מסתפקים אצלנו בהכנת המרק – כשאת כיסני הדושפרה מחליפים קרפלך קפואים מהסופר (ולפעמים דושפרה שאנחנו קונים מבוכרית שמכינה אותם בעצמה).

מרכיבים

6 מנות

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • שמן לטיגון
  • 4-3 כנפי עוף או צווארי עוף
  • 3 גזרים חתוכים לפרוסות בינוניות
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות גדולות
  • 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס מבושלים או קפואים שהופשרו
  • 3 עגבניות טריות, מרוסקות או חתוכות לקוביות גדולות
  • 1 ק"ג קרפלך
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • להגשה: כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה), פלחי לימון

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הבשר הטחון עם אחד הבצלים הקצוצים, מלח ופלפל. יוצרים מהתערובת כדורי בשר קטנים (משתמשים בערך בכפית מהתערובת לכל כדור).
  2. מחממים בסיר מעט שמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל השני. מוסיפים את הכנפיים (או הצוואר) וחצי כוס עד כוס מים רותחים. מבשלים 20-15 דקות, עד שהעוף מתרכך.
  3. מוסיפים לסיר את הגזר, תפוחי האדמה, הסלרי, החומוס, העגבניות ומים רותחים עד לכיסוי המרכיבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
  4. מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים כ-20 דקות נוספות (בסיום הבישול כדאי להוציא את הסלרי, כי הוא לא כל כך טעים). במקביל מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הקרפלך עד שהם צפים על פני המים. מסננים.
  5. ההגשה: יוצקים את המרק לקערות ומוסיפים לכל קערה קרפלך. מקשטים בכוסברה קצוצה (או בפטרוזיליה) ומגישים עם פלח לימון.