סלט ירוק מיוחד עם הפתעות / דלית קימל

מרכיבים

4 מנות

  • 1 חסה עגולה קטנה (אייסברג)
  • 4 כוסות עלי רוקט
  • 2 חבילות ברוקומיני או צרור אספרגוס טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • מלח
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי פקאן חצויים
  • 10 תאנים מיובשות, חתוכות לרבעים
  • 40 גרם גבינת פרמזן, חתוכה לרצועות בקולפן ירקות

לרוטב

  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן זית
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  2. חותכים את החסה לרצועות רחבות. שוטפים ומייבשים את עלי החסה והרוקט, מערבבים יחד ומעבירים לקערת הגשה.
  3. חותכים את ענפי הברוקומיני (או האספרגוס) למקטעים באורך כ-3 ס"מ ומשאירים את הראשים בשלמותם.
  4. שמים את שמן הזית במחבת ומחממים. מוסיפים את השום ואת גבעולי וראשי הברוק ומיני (או האספרגוס) ומטגנים על להבה גבוהה, תוך ערבוב, כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים מלח ואת אגוזי הפקאן ומטגנים עוד כ-3 דקות. מעבירים את תכולת המחבת לקערת החסה.
  5. מפזרים על הסלט את התאנים והפרמזן ובעזרת שתי כפות מערבבים קלות בלבד, רק כדי לפזר את המרכיבים השונים. יוצקים על הסלט את הרוטב ומגישים מיד.

סלט ירוק גדוש בכל טוב עם ויניגרט חמאת בוטנים / קלי מגר

סלט מיוחד שקורים בו המון דברים טובים: עלים ירוקים, נבטים, פירות מיובשים ומיני אגוזים – ועליהם רוטב של בוטנים וסילאן שלא פוגשים כמוהו לעתים קרובות.

מרכיבים

6 מנות

  • 2 לבבות חסה ערבית
  • 1/2 חבילה נבטי חמנייה
  • 1/4 כוס עלי ארוגולה טריים
  • 2 כפות צימוקים
  • 2 כפות משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 80 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כף צנוברים קצוצים גס

לוויניגרט
  • 2 כפות סילאן תמרים או סילאן חרובים (להשיג בבתי טבע ובשווקים ערביים)
  • 2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ הדרים או חומץ תפוחים
  • 1/2 כף רוטב צ'ילי מתוק תאילנדי

אופן ההכנה
  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים היטב ומנערים עד לקבלת רוטב במרקם חלק. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עד 4 כפות מים נוספות.
  2. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.