המתכון הזה מוקדש לכל אותם אנשים נפלאים שרואים באורז את העיקר ולא את התוספת שליד.

אנחנו לא צריכים איזה עוף שיקשט לנו את הצלחת (לא שיש לנו בעיה עם עוף). כל מה שאנחנו צריכים זה סיר אורז קטן וחמים, כף וחדר סגור (אולי קצת מוזיקה, אבל לא חייבים, אורז וכף זה מספיק).

אז על מה אני מדברת? קיצ'רי - מנה נפלאה של אורז, עדשים אדומות וכמויות היסטריות של שום ותבלינים. יאמי!

בארץ אנחנו מכירים אותה כמנה מהמטבח העיראקי. נוהגים להכין את הקיצ'רי בימי חמישי (המיטלס מנדיי של העיראקים), מאחר שביום זה נהגו להוריד את הבשר מהתפריט, כדי להכין את הקיבה לכבוד השבת. אבל המקור של המנה הוא בהודו, וההשפעה ההודית מורגשת מאוד בכמות התבלינים.

את הקיצ'רי אוכלים בליווי יוגורט כקונטרה לתיבול החזק, והמהדרין גם מעמיסים ביצה מעל.

  • עוד מתכונים טעימים של אלונה אייזנברג - בבלוג שלה, "בלונים". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג.

מרכיבים

3-2 מנות

  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס אורז
  • 1/2 כוס (100 גרם) עדשים אדומות
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות שמן נוספות (במקור השתמשו בחמאה)
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 ראש שום, קלוף וכתוש
  • להגשה: יוגורט

אופן ההכנה

  1. מחממים 2 כפות שמן בסיר קטן ומטגנים את האורז והעדשים במשך כדקה. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על האש הכי נמוכה כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.
  2. מחממים במחבת 3 כפות שמן (או חמאה) על אש בינונית. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה וחצי, כדי "לפתוח" את הטעמים. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים דקה נוספת. בשלב זה הבית יתמלא בריח לא הגיוני של גן עדן.
  3. שופכים את תערובת התבלינים על האורז ומערבבים היטב עם כף עץ רחבה - בעדינות אך בנחישות. אנחנו רוצים שהתבלינים יגיעו לכל חלקי האורז, אבל לא להביא אותו למרקם של דייסה.
  4. נותנים לאורז לעמוד 10 דקות נוספות בשקט ובשלווה - ויאללה בלגן: מביאים את היוגורט וקערה ענקית, כי צלחת קטנה לא תספיק!