המתכון באדיבות מסעדת "אלבי" שבשוק הפשפשים בתל אביב.
מרכיבים
תבנית בגודל כ-30X30 ס"מ (רצוי מפיירקס)
- 150 גרם חמאה
- 1 ק"ג עלי תרד שטופים היטב
- 2 כפות קמח
- 1/2 ליטר (2 כוסות) חלב חם
- מלח
- פלפל שחור טחון
- מעט אגוז מוסקט
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 4 ביצים
- 5 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
- שמן זית להברשת הבצק
אופן ההכנה
- מחממים את החמאה בסיר על אש גבוהה. כשהחמאה נמסה מוסיפים את התרד ומאדים כ-10 דקות, תוך ערבוב תכוף, עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו ולא נשארים בסיר נוזלים.
- מפזרים את הקמח מעל התרד, תוך ערבוב. מוספים את החלב וממשיכים לבשל תוך ערבוב, עד שמתקבל תבשיל סמיך בצבע ירוק-לבן. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומורידים מהאש.
- לאחר שהתבשיל התקרר מוסיפים לו את הגבינות והביצים, ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מרפדים תבנית בגודל כ-30X30 ס"מ בנייר אפייה ומניחים עליה עלה פילו, כך שהקצוות שלו בולטים מעבר לשוליים. מברישים את העלה בשמן זית. מניחים על העלה 3 עלי פילו נוספים, כשמברישים גם כל אחד מהם בשמן זית.
- מניחים את המילוי על עלי הפילו ומקפלים מעליו את שולי הבצק.
- מניחים מעל את עלה הפילו האחרון. תוחבים את השוליים שלו בין עלי הפילו האחרים לדפנות התבנית (נעזרים בכף) ומברישים אותו בשמן זית.
- אופים כ-25 דקות, עד שהמאפה מזהיב היטב.
- מוציאים מהתנור ומחכים 20 דקות לפחות לפני ההגשה.
- לעוד מתכוני פשטידות - לחצו כאן