המתכון באדיבות מסעדת "אלבי" שבשוק הפשפשים בתל אביב.

מרכיבים

תבנית בגודל כ-30X30 ס"מ (רצוי מפיירקס)

  • 150 גרם חמאה
  • 1 ק"ג עלי תרד שטופים היטב
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 ליטר (2 כוסות) חלב חם
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • מעט אגוז מוסקט
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 4 ביצים
  • 5 עלי פילו, מופשרים לפי הוראות היצרן
  • שמן זית להברשת הבצק

אופן ההכנה

  1. מחממים את החמאה בסיר על אש גבוהה. כשהחמאה נמסה מוסיפים את התרד ומאדים כ-10 דקות, תוך ערבוב תכוף, עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו ולא נשארים בסיר נוזלים.
  2. מפזרים את הקמח מעל התרד, תוך ערבוב. מוספים את החלב וממשיכים לבשל תוך ערבוב, עד שמתקבל תבשיל סמיך בצבע ירוק-לבן. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומורידים מהאש.
  3. לאחר שהתבשיל התקרר מוסיפים לו את הגבינות והביצים, ומערבבים.
  4. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  5. מרפדים תבנית בגודל כ-30X30 ס"מ בנייר אפייה ומניחים עליה עלה פילו, כך שהקצוות שלו בולטים מעבר לשוליים. מברישים את העלה בשמן זית. מניחים על העלה 3 עלי פילו נוספים, כשמברישים גם כל אחד מהם בשמן זית.
  6. מניחים את המילוי על עלי הפילו ומקפלים מעליו את שולי הבצק.
  7. מניחים מעל את עלה הפילו האחרון. תוחבים את השוליים שלו בין עלי הפילו האחרים לדפנות התבנית (נעזרים בכף) ומברישים אותו בשמן זית.
  8. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפה מזהיב היטב.
  9. מוציאים מהתנור ומחכים 20 דקות לפחות לפני ההגשה.