את הדונאטס האלה קשה במיוחד להפסיק לאכול: גם כי הם יפים ומעוררי חשק – ובעיקר מפני שהם הרבה יותר טעימים מכל סופגנייה ממוצעת שיצא לכם להכיר עד היום.

אפשר להחליף את היוגורט בכמות זהה של רויון או שמנת חמוצה. עם זאת, לא מומלץ להפוך את המתכון לפרווה. מה שכן, אפשר להחליף את החלב בכמות זהה של מים פושרים.

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

כ-30 דונאטס

  • 250 מ"ל (גביע ורבע) יוגורט בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב פושר
  • 50 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר
  • 7 גרם (קצת פחות מכף) שמרים יבשים או קצת פחות מ-1/2 קובייה שמרים טריים
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח
  • קמצוץ מלח
  • כ-1/2 ליטר שמן לטיגון (תלוי בגודל הסיר או המחבת)

לקישוט
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • תוספות: "מקופלת" מפוררת, פיסטוק קצוץ, סוכריות צבעוניות, שבבי קוקוס, תותים טריים

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה קטנה את היוגורט, החלב, אבקת הסוכר והשמרים היבשים. מניחים בצד ל-15-10 דקות, כדי להניח לתערובת לתסוס.
  2. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר, ומוסיפים את הביצים, החמאה המומסת, הקמח והמלח. לשים במהירות נמוכה עד שנוצר בצק רך, דביק מעט ונעים למגע.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון או בניילון נצמד. מתפיחים כשעתיים במקום חמים, עד להכפלת הנפח.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל-5-4 חתיכות ומרדדים כל אחת מהן לעלה בעובי של 7-5 מ"מ. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס, וקורצים במרכז כל עיגול חור (ראו תמונה מימין). מתפיחים במשך כרבע שעה.
  5. מחממים במחבת רחבה או בסיר שמן בעומק של כ-3 ס"מ, כך שהוא יגיע עד למחצית מגובהם של הדונאטס. מניחים את הדונאטס בזהירות בשמן החם (חשוב שהם לא יהיו צפופים מדי) ומטגנים עד שצדם התחתון מזהיב. הופכים ומטגנים עד שגם הצד השני מזהיב (אפשר להיעזר במלקחיים או בשני מזלגות).
  6. מעבירים את הדונאטס המוכנים למגש מרופד במגבות נייר ומניחים להם להתקרר כמה דקות לפני שמקשטים אותם. בינתיים ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על סיר כפול.
  7. טובלים את הדונאטס בשוקולד המומס, מניחים בצלחת ומפזרים עליהם מיד מהתוספות.
  8. אם שורדים דונאטס, שומרים אותם מחוץ למקרר.

לעוד מתכוניסופגניות - לחצו כאן