לחם מיוחד שמכיל לא רק קמח תירס אלא גם גרעיני תירס. המרכיבים נמצאים כמעט בכל בית וההכנה סופר קלה – צריך רק לערבב את הכל בקערה, ואין צורך לבשל קודם את גרעיני התירס.

שימו לב שאם משתמשים במחבת, חשוב שהיא תהיה מסוג שאפשר להכניס לתנור.

מרכיבים

8 מנות גדולות בתבנית (או מחבת) כבדה בקוטר 23-22 ס"מ

  • מעט שמן קנולה לשימון התבנית
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן מנופה
  • 1/2 כוס (75 גרם) קמח תירס (לא אינסטנט) – רצוי קמח המיובא מאיטליה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 2 שתי ביצים גדולות
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 1/2 1 כפות שמן קנולה
  • 50 גרם חמאה מומסת פושרת
  • 2 כוסות גרעיני תירס טריים או קפואים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית (או המחבת) ומכניסים אותה לתנור, כדי שתתחמם.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח הלבן, קמח התירס, הסוכר, המלח ואבקת האפייה.
  3. טורפים בקערה שנייה את הביצים. מוסיפים, תוך בחישה, את החלב ולאחר מכן את השמן. יוצקים את הבלילה לקערת הקמח ומערבבים מעט. מוסיפים את החמאה המומסת ואת גרעיני התירס ובוחשים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  4. מוציאים בזהירות את המחבת החמה מהתנור, יוצקים לתוכה את העיסה ומנערים קלות. מחזירים לתנור ואופים 45-35 דקות, עד שהלחם תופח ומזהיב היטב, וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש. מגישים חם או חמים.