שם הבלוג: Two Tarts (שני טארטים)

במשפט אחד: מתכונים פשוטים ממרכיבים זמינים.

ערך מוסף: המון מתכוני בסיס ומתכונים לקוקטיילים.

מאחורי הקלעים: בעוד שרוב הבלוגים הם פרויקט אישי של אדם אחד, את הבלוג Two Tarts (שני טארטים) כותבות צמד חברות מקולורדו, ארה"ב, שאוהבות לבשל ולצלם. השתיים, דולסי ווילקוקס ושרה וול, מתמקדות במתכונים פשוטים ונגישים, ומעדיפות תמיד לעבוד עם מרכיבים עונתיים.

היתרון הגדול של הבלוג הוא שלצד המתכונים ה"רגילים" (והמצוינים) יש בו המון מתכוני בסיס, שיעזרו לכם לחסוך כסף – ועל הדרך גם לאכול בריא יותר. בין השאר, תוכלו למצוא שם הוראות מפורטות להכנת קטשופ, גבינת ריקוטה, רוטב לפיצה, ממרח שקדים, מיונז ואפילו חומוס ואריסה.

עניין נוסף שמייחד את הבלוג הוא האהבה של דולסי ושרה בקוקטיילים. בזכותה, תמצאו כאן עשרות מתכונים לקוקטיילים מיוחדים, ממרגריטה עם מלון ופלפל חריף עד לקוקטייל עם וניל ולימון.

מתכונים מומלצים נוספים מהבלוג: ביצים אפויות עם ציפוי תפוחי אדמה פריך, טארט מנדרינות ושקדים, תפוחי אדמה בלימון וטימין, סלט קינואה עם זיתים ועגבניות.

קציצות קינואה ועשבי תיבול

למתכון המקורי בבלוג Two Tarts – לחצו כאן

קציצות נהדרות, פריכות מבחוץ ועשירות בטעם, שיכולות לשמש ארוחה קלה או תוספת. המרכיבים בריאים וההכנה פשוטה: רק לערבב הכל בקערה, ליצור קציצות בידיים ולהזהיב במחבת.

אפשר להכין את תערובת הקציצות מראש, לשמור במקרר במשך כמה ימים ולטגן לפי הצורך.

מרכיבים

10-8 יחידות

  • כ-3/4 כוס קינואה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס גבינה פיקנטית מגוררת, למשל פרמזן או קשקבל
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה
  1. מבשלים את הקינואה כ-20 דקות במים רותחים (כמו שמבשלים פסטה), עד שהיא מתרככת. מסננים ושוטפים במים קרים.
  2. שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט הקינואה, ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הקינואה ובוחשים בעדינות, עד שהיא נטמעת בתערובת באופן אחיד.
  4. שמים מעט שמן במחבת ומחממים על להבה בינונית. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר של 5 ס"מ (אפשר לעבוד עם הידיים ואפשר להיעזר בכף). מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות היטב. בדקה הראשונה של הטיגון מומלץ לא להזיז את הקציצות, כי הן עלולות להתפרק.
  5. מגישים חם או פושר, רצוי עם גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת מעל.

גרגירי חומוס קלויים ומתובלים בסגנון מרוקאי

למתכון המקורי בבלוג Two Tarts – לחצו כאן

חטיף חומוס פריך, בריא ומהיר הכנה שייחטף מיד כשייצא מהתנור.

מרכיבים
  • כ-600 גרם גרגירי חומוס מוכנים לאכילה (גרגירים מ-2 קופסאות שימורים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפיות קינמון
  • 2 כפיות ג'ינג'ר יבש טחון
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות עם רשת מונחת בשליש העליון שלו.
  2. מפזרים את גרגירי החומוס בתבנית תנור ואופים במשך כ-10 דקות בשליש העליון של התנור.
  3. מנערים את התבנית ואופים 10-8 דקות נוספות (השגיחו שהגרגירים לא יישרפו).
  4. מעבירים את גרגירי החומוס לקערה גדולה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. אופים 5-3 דקות נוספות.

פאי ליים עם קלתית מעוגיות ג'ינג'ר

למתכון המקורי בבלוג Two Tarts – לחצו כאן

קינוח חורפי מושלם: פאי קל מאוד להכנה עם קרם ליים טרי שנח על תחתית מעוגיות ג'ינג'ר מתובלות.

לא תמיד קל למצוא את הליים, אך זה שווה את המאמץ. אם לא מצאתם – השתמשו בלימונים במקום.

מרכיבים

תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ

לקלתית העוגיות

  • 280 גרם (1/2 2 כוסות לאחר הטחינה) עוגיות ג'ינג'ר ("לוטוס", למשל)
  • 90 גרם חמאה מומסת

למלית
  • 1/4 כוס מיץ ליים
  • 3 כפות קליפת ליים מגוררת
  • 1 קופסה (כ-400 גרם) חלב מרוכז
  • 3 חלמונים מביצים גדולות, טרופים קלות

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. טוחנים את העוגיות במעבד מזון. מעבירים את העוגיות לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
  3. מהדקים את התערובת לתחתית התבנית ולדפנות עד למחצית מגובהן.
  4. אופים 10 דקות ומצננים מעט (משאירים את התנור פועל).
  5. טורפים בקערה את כל מרכיבי המלית לתערובת אחידה. יוצקים לתוך הקלתית ואופים 15 דקות.
  6. מצננים לגמרי לפני ההגשה.

ביסקוטי שוקולד ואגוזי לוז

למתכון המקורי בבלוג Two Tarts – לחצו כאן

עוגיות ביסקוטי נהדרות שכיף לפתוח אתן את היום. ואם תארזו אותן יפה, הן גם יהיו מתנה מתוקה ויפה.

המתכון אינו מסובך, אך דורש זמן בגלל האפייה הכפולה.

מרכיבים

כ-50 עוגיות

  • 1/3 1 כוסות (כ-150 גרם) אגוזי לוז שלמים
  • 1/3 2 כוסות (325 גרם) קמח לבן רגיל
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה
  1. אם משתמשים באגוזי לוז מולבנים קולים אותם כ-8 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות, עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נעים. אם משתמשים באגוזי לוז בעלי קליפה דקה, רצוי להסיר את הקליפה (אך לא חובה): קולים את האגוזים כ-8 דקות בתנור שחומם ל-190 מעלות, מעבירים אותם מיד למגבת נקייה, מקפלים עליהם את המגבת ומשפשפים אותם זה בזה.
  2. משאירים את התנור פועל בחום של 160 מעלות.
  3. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת הסודה, אבקת האפייה והמלח.
  4. מקציפים בקערה נפרדת את החמאה והסוכר, עד שהסוכר נמס בחמאה. מוסיפים את הביצים והווניל, ומקציפים לתערובת חלקה.
  5. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים לקערה את תערובת הקמח. מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה, הנפרדת מדפנות הקערה.
  6. קוצצים גס מחצית מכמות האגוזים הקלויים. מוסיפים את האגוזים הקצוצים והשלמים לבצק ומערבבים.
  7. מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים קלות את הידיים ומעצבים מכל חלק של הבצק כיכר באורך 30 ס"מ וברוחב של 7.5 ס"מ.
  8. מניחים את הכיכרות בתבנית גדולה, במרווח של לפחות 5 ס"מ זו מזו.
  9. אופים 30-25 דקות, עד שהכיכרות מתייצבות ,מזהיבות היטב ונסדקות מעט בחלקן העליון.
  10. מוציאים את התבנית מהתנור, מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ומצננים את הכיכרות במשך 10 דקות.
  11. מעבירים את הכיכרות בעדינות לקרש חיתוך. חותכים אותן בעזרת סכין דקה וחדה לפרוסות בעובי כ-1.25 ס"מ.
  12. משכיבים את הפרוסות בתבנית ואופים אותן 35-20 דקות, עד שהן מתקשות ומתייבשות (לאחר הצינון הן יתקשו עוד יותר).
  13. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום.