יש הרבה גרסאות לניוקי סולת (ניוקי אה-לה-רומנה), אבל ההשראה למתכון הזה הגיעה דווקא ממנה ביתית של דייסת סולת דחוסה ומתובלת, שהוגשה כתוספת. שיטחתי את הדייסה, קרצתי ממנה עיגולים, פיזרתי גבינה ושמנת ואפיתי כמה דקות בתנור. התוצאה קלילה, נימוחה ומשמחת.

צפו: כל שלבי ההכנה בסרטון קצרצר

מרכיבים

3-2 מנות

  • 3 כפות שמנת לבישול
  • חופן גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 500 מ"ל (2 כוסות) חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סולת מנופה

להגשה
  • 5 כפות שמנת לבישול
  • 100 גרם גבינת רוקפור מפוררת
  • חופן גבינת פרמזן מגוררת דק
  • כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את השמנת, גבינת הפרמזן, החלמונים, המלח והפלפל, ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. מחממים בסיר את החלב עם החמאה. כשהנוזל מגיע לסף רתיחה מוסיפים בהדרגה את הסולת, תוך ערבוב. ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה גם את תערובת השמנת והחלמונים. התערובת "תשבור" מעט את הסולת, אבל אל דאגה - לאחר כמה שניות של ערבוב הכל יתאחד בחזרה.
  4. ממשיכים לבשל תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה ונפרדת בקלות מדפנות הסיר.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית, ובעזרת מרית משטחים אותה לשכבה אחידה בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים לתערובת להתקרר מעט וקורצים ממנה עיגולים באמצעות כוס קטנה.
  6. ההגשה: משמנים צלחות חסינות חום במעט חמאה ומסדרים בהן כמה עיגולי סולת, כך שכל אחד מהם מכסה מעט את זה שמתחתיו. יוצקים על העיגולים את השמנת ומפזרים את גבינת הרוקפור. אופים כ-10 דקות, עד שעיגולי הסולת משתזפים מעט והגבינה נמסה.
  7. מוצאים מהתנור, בוזקים מעל מעט פרמזן ומפזרים בצל ירוק קצוץ. מגישים מיד.