נתחיל בווידוי: אני לא זוכרת היכן נתקלתי לראשונה בבצק המעולה של העוגה הזאת, שאימצתי בחום לפני הרבה זמן. אז אם מישהו יודע מהו המקור, אשמח לשמוע כדי לתת קרדיט.

הפעם שידכתי לבצק מילוי מפנק במיוחד של שני סוגי חלבה: גם ממרח שומשום (לא רק טעים, אלא גם בריא מאוד) וגם שערות חלבה. ומכיוון שהבצק מספיק לשתי עוגות, לשנייה הוספתי גם שוקולד ופירורים שנשארו לי מעוגת נפוליון.

אפשר להחליף את פירורי העוגה בפירורי עוגיות, וכמובן שניתן גם ללכת על כל מילוי אחר שרוצים - למשל שוקולד מומס, ממרחים בטעמים שונים, סוכר וקינמון, שוקולד צ'יפס, או אגוזים או שקדים קצוצים.

  • עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק

  • 4 כוסות (560 גרם) קמח
  • 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
  • 1 ביצה
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה רכה

למילוי
  • כ-1/2 קופסה (כ-200 גרם) ממרח שומשום בטעם חלבה
  • 2 כוסות דחוסות שערות חלבה
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • אפשרות: פירורי עוגה או עוגיות

לסירופ
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט החמאה, ולשים במהירות בינונית במשך 7-6 דקות.
  2. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים 5 דקות נוספות, עד שהחמאה נטמעת ומתקבל בצק רך מאוד ודביק, אבל אלסטי וגמיש.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או בשקית ניילון ומתפיחים במקום חמים במשך כמה שעות, עד שהוא מכפיל את נפחו. לחלופין, אפשר להתפיח את הבצק במקרר במשך לילה (כ-8 שעות).
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, ומרדדים כל אחד מהם לעלה בגודל של כ-30X20 ס"מ.
  5. מורחים את שני עלי הבצק בממרח השומשום ומפזרים מעל את שערות החלבה. מפזרים על אחד מהעלים את השוקולד הקצוץ ופירורי העוגה (או העוגיות). מגלגלים את העלים לגלילות הדוקות.
  6. מעצבים את העוגות. אפשרות 1: חוצים את הגלילות לאורכן, קולעים כל שני חצאים לצמה ומניחים בתבניות משומנות. אפשרות 2: חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי שווה ומעמידים אותן בתבניות משומנות כשהן צמודות זו לזו, לקבלת מראה של שושנים. אם נשארות פרוסות, אפשר לאפות אותן בנפרד בתבנית שקעים.
  7. מכסים את התבניות במגבת ומתפיחים 50-40 דקות. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. אופים את העוגות במשך כ-40 דקות, בעד שהן מזהיבות.
  9. מעט לפני שהעוגות מוכנות טורפים בקערית 3 כפות אבקת סוכר עם 3 כפות מים רותחים, עד שמתקבל סירופ אחיד.
  10. מיד לאחר שהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ. מניחים להן להתקרר לפני שמוציאים מהתבניות.
  11. שומרים את העוגות בכלי אטום. אפשר גם להקפיא אותן, ולפני ההגשה להפשיר במשך כמה שעות בטמפרטורת החדר ולאחר מכן לחמם כ-10 דקות ב-150 מעלות.

עוד מתכוני עוגות בערוץ האוכל של Xnet: