שם הבלוג: Yummy Supper (ארוחת ערב טעימה)

במשפט אחד: אוכל יצירתי, טרי – וקל להכנה.

ערך מוסף: כל המתכונים בבלוג הם נטולי גלוטן.

מאחורי הקלעים: ארין סקוט תמיד היתה טבחית נלהבת, אבל לפני כשש שנים נאלצה לשנות לחלוטין את סגנון הבישול שלה כאשר גילתה שהיא ושני ילדיה סובלים מצליאק.

בהתחלה הרגישה ארין כי חרב עליה עולמה, ומעתה והלאה היא תצטרך להסתפק באוכל פחות מעניין. אבל עד מהרה החיסרון הפך ליתרון: המגבלות החדירו בה מוטיבציה להכיר מטבחים ומרכיבים חדשים ולהפוך את הבישול שלה ליצירתי יותר, כדי שלא יהפוך למשעמם.

כיום הבישול של ארין מתבסס בעיקר על מרכיבים עונתיים, שאת חלקם מגדלים בני המשפחה בעצמם. לפני כמה חודשים היא הוציאה לאור ספר מתכונים שמבוסס על הבלוג, אשר זכה לביקורות מצוינות.

מתכונים מומלצים נוספים בבלוג: קציצות קינואה וקייל, עוף עם 40 שיני שום, סלט קינואה עם מנדרינות ופיסטוקים, מאפה תרד ופטריות.

סלט קינואה עם פול ירוק ולימון משומר

למתכון המקורי בבלוג של ארין – לחצו כאן

סלט צבעוני ולימוני שיכול להיות ארוחה בפני עצמו. באביב, כשהפול הירוק בעונה, כדאי מאוד להשתמש בו – הטעם שווה את העבודה שיש להשקיע כדי להוציא את הפולים מהתרמילים.

אם רוצים, אפשר להחליף את הפול באספרגוס ירוק טרי קצוץ ומאודה או בעלי תרד.

מרכיבים
  • 1/4 לימון כבוש (אפשר להשתמש בקליפת הלימון בלבד, ללא בשרו)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 1 כוסות קינואה
  • 400-300 גרם פול ירוק קפוא או כ-1 ק"ג פול ירוק טרי בתרמילים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קרועים ביד
  • 1/2 כוס עלי נענע קרועים ביד
  • 1/4 כוס גבינת עזים רכה, מפוררת

אופן ההכנה
  1. שוטפים את הלימון הכבוש וקוצצים דק. מערבבים עם שמן הזית ומניחים בצד.
  2. שוטפים את הקינואה כמה פעמים. מעבירים לסיר ומוסיפים 3 כוסות מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שכל המים נספגים בקינואה והיא מוכנה לאכילה. מקררים לטמפרטורת החדר.
  3. אם משתמשים בפול קפוא: חולטים את הפול במים רותחים לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים, שוטפים במים קרים ומסירים את הקליפה. אם משתמשים בפול טרי: מוציאים את הפול מהתרמילים ומבשלים 3-2 דקות במים רותחים. מסננים, שוטפים במים קרים ומסירים את הקליפה.
  4. מתבלים את הקינואה הפושרת במיץ הלימון ובתערובת הלימון הכבוש ושמן הזית.
  5. מוסיפים את הפול, הפטרוזיליה והנענע, ומערבבים היטב. טועמים, ואם יש צורך מוסיפים עוד מיץ לימון, שמן זית, לימון כבוש או מלח.
  6. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות.