"זה מושחת!" אמרה לי חברתי כוכבה ופירטה: "מדובר בשילוב של שני המתכונים שהכי אוהבים אצלי בבית - בראוניז ועוגיות שוקולד צ'יפס".

זה הולך ככה: מכינים בצק עוגיות ומקררים אותו, מכינים בצק בראוניז ויוצקים לתבנית – ואז מפוררים מעל את בצק העוגיות הקר. אחרי האפייה מקבלים בראוניז לחים ועסיסיים שמעליהם שכבה פריכה שמשובצת בשוקולד צ'יפס. אכן, מושחת.

מרכיבים

תבנית בגודל כ-30X30 ס"מ

לשכבת העוגיות
  • 50 גרם חמאה רכה (אך לא מומסת)
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1/2 שקית סוכר וניל
  • 1/2 ביצה (שוברים ביצה לכוס, טורפים – ומשתמשים במחצית מהכמות
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לשכבת הבראוניז

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 85 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) קמח רגיל
  • 2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה

בצק העוגיות
  1. שמים בקערה את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל ומקציפים עד לקבלת מרקם אוורירי.
  2. מוסיפים את הביצה ומקציפים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הקמח, המלח והסודה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע בפריכות העוגיות).
  3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות. מכסים את הקערה ומניחים במקרר שעתיים לפחות.

הבראוניז

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל או בסיר כפול. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
  3. מוסיפים לשוקולד המומס את הסוכר, הביצים ותמצית הווניל וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה סמיכה ואחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  4. מפוררים את בצק העוגיות מעל התבנית, כך שבלילת הבראוניז תכוסה בפירורים גדולים באופן אחיד.
  5. אופים כ-25 דקות, עד ששכבת העוגיות מזהיבה היטב.
  6. מצננים כמה שעות או לילה במקרר. חותכים לריבועים ומגישים (אני חותכת את העוגה כשהיא קפואה ומחזירה למקפיא עד לשימוש).

עוד מתכוני בראוניז שוקולד :