"זה מושחת!" אמרה לי חברתי כוכבה ופירטה: "מדובר בשילוב של שני המתכונים שהכי אוהבים אצלי בבית - בראוניז ועוגיות שוקולד צ'יפס".
זה הולך ככה: מכינים בצק עוגיות ומקררים אותו, מכינים בצק בראוניז ויוצקים לתבנית – ואז מפוררים מעל את בצק העוגיות הקר. אחרי האפייה מקבלים בראוניז לחים ועסיסיים שמעליהם שכבה פריכה שמשובצת בשוקולד צ'יפס. אכן, מושחת.
- מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria
ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין"
בהוצאת מייזליק ספרים
מרכיבים
תבנית בגודל כ-30X30 ס"מ
לשכבת העוגיות- 50 גרם חמאה רכה (אך לא מומסת)
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 1/2 שקית סוכר וניל
- 1/2 ביצה (שוברים ביצה לכוס, טורפים – ומשתמשים במחצית מהכמות
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
לשכבת הבראוניז
- 150 גרם חמאה רכה
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 85 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) קמח רגיל
- 2 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה
בצק העוגיות- שמים בקערה את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל ומקציפים עד לקבלת מרקם אוורירי.
- מוסיפים את הביצה ומקציפים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הקמח, המלח והסודה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע בפריכות העוגיות).
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות. מכסים את הקערה ומניחים במקרר שעתיים לפחות.
הבראוניז
- מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל או בסיר כפול. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
- מוסיפים לשוקולד המומס את הסוכר, הביצים ותמצית הווניל וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים רק עד שנוצרת בלילה סמיכה ואחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית.
- מפוררים את בצק העוגיות מעל התבנית, כך שבלילת הבראוניז תכוסה בפירורים גדולים באופן אחיד.
- אופים כ-25 דקות, עד ששכבת העוגיות מזהיבה היטב.
- מצננים כמה שעות או לילה במקרר. חותכים לריבועים ומגישים (אני חותכת את העוגה כשהיא קפואה ומחזירה למקפיא עד לשימוש).
עוד מתכוני בראוניז שוקולד :