מרכיבים

כ-24 יחידות

לבצק

  • 160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • ‭2 1/2‬ כפות (40 מ"ל) שמן
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה או רויון
  • 3 כפות (80 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 1 חלמון
  • ‭2 1/4‬ כוסות (320 גרם) קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

למלית

  • 1 חציל, קלוף וקלוי או 1/2 1 כוסות מחית חצילים קלויים קנויה
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

לאפייה

  • 1 ביצה, טרופה
  • 3 כפות שומשום

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר גם לערבב בכף עד ליצירת בצק). אוספים את הבצק לכדור, משטחים ביד, עוטפים היטב בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה וחצי.
  2. שמים בקערה את כל מרכיבי המלית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק וחוצים אותו לשני כדורים שווים. מרדדים כל כדור למלבן בגודל ‭20X10‬ ס"מ ובעובי 4 מ"מ.
  5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות או כוס גדולה.
  6. מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית גדושה מהמלית. מקפלים את עיגולי הבצק לשניים ומהדקים היטב את השוליים. מניחים בתבנית.
  7. מברישים את הבורקיטס בביצה, זורים את השומשום ואופים כ-35 דקות, עד להזהבה. מגישים מיד.

איך שומרים?

  • אפשר להקפיא את הבורקיטס לפני האפייה, ולשמור במקפיא עד כחודש. מעבירים את הכיסונים מהמקפיא היישר לתנור המחומם. האפייה עשויה להימשך מעט יותר.