תפוחי אדמה בתנור עם בצל ואווז מעושן / דנית קימל

תפוחי האדמה מתחפשים הפעם לעוגה יפהפייה וטעימה, עם הפתעה של בצל מטוגן ואווז מעושן. אם מעדיפים גרסה צמחונית, אפשר להחליף את האווז בשקיק פטריות פורצ'יני, שמשרים 20 דקות במים חמים ומסננים.

מרכיבים

10-8 מנות בתבנית (לא מתפרקת) או בכלי חסין חום בקוטר 26 ס"מ

  • 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
  • 6 בצלים, קלופים ופרוסים דק
  • 150 גרם אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים

אופן ההכנה
  • יוצקים 2 כפות משמן הזית למחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את פרוסות הבצלים ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתחילות להזהיב.
  • מוסיפים את קוביות האווז המעושן, קצת מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב עוד 2 דקות.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים אותם ומייבשים במגבות נייר. חותכים לפרוסות בעובי של כ-2 מ"מ ומעבירים לקערה. מוסיפים את חצי כוס שמן הזית, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב, רצוי בידיים, עד שכל הפרוסות מצופות בשמן.
  • מברישים את התבנית במעט שמן זית. מסדרים בתבנית מחצית מפרוסות תפוחי האדמה במעגלים חופפים. מניחים עליהם את הבצל המטוגן והאווז המעושן ומיישרים לשכבה אחידה. מסדרים את יתר תפוחי האדמה במעגלים חופפים על שכבת הבצל.
  • מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ואופים במשך שעה ועשר דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 30-20 דקות, עד שהשכבה העליונה של תפוחי האדמה מזהיבה.

אפשר להכין מראש?
  • כן, עד יום לפני ההגשה. שומרים בקירור ולפני ההגשה מחממים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

תפוחי אדמה בתנור עם מלח גס ויין / מיכל לוי-אלחלל

משקיעים מעט בחיתוך ומקבלים תפוחי אדמה רכים מבפנים ופריכים מבחוץ. נפלאים להגשה עם מנת צלי.

מרכיבים

  • 1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים או בינוניים, קלופים (רצוי אדומים)‭
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 1 כפיות מלח גס
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) יין אדום

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חותכים כל תפוח אדמה, לרוחבו, לפרוסות המגיעות כמעט עד לבסיסו. מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית ומניחים בתבנית. מפזרים מלח גס ואופים 20 דקות.
  3. מברישים שוב בשמן זית ואופים עוד כ-25 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
  4. מברישים את תפוחי האדמה ביין ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם, רצוי מיד.

אפשר להכין מראש?

  • כן, עד יומיים מראש ולאחסן במקרר.

תפוחי אדמה בתנור עם בירה ורוזמרין / נעמה רן

שיטת בישול שכדאי להכיר – בתוך מעטפה של נייר אלומיניום. השיטה נוחה מאוד לשמירה על החום עד להגשה, ונוחה גם לשינוע המנה לבתים אחרים.

מרכיבים

6 מנות

  • 700 גרם תפוחי אדמה קטנים, חצויים
  • מחטים מ-1 ענף רוזמרין ‭
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • סרטי קליפה מ-1 לימון (קולפים בקולפן ירקות, ללא החלק הלבן)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) בירה לבנה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף צלפים קצוצים
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. פורשים על משטח העבודה יריעה גדולה של רדיד אלומיניום ועליו מניחים נייר פרגמנט או נייר אפייה. מניחים במרכז את תפוחי האדמה, הרוזמרין, המלח, הפלפל וסרטי קליפת הלימון. מצמידים את השוליים הקדמיים והאחוריים של רדיד האלומיניום ומקפלים אותם ביחד. מקפלים ומהדקים גם את השוליים הימניים של היריעה. דרך הצלע שנותרה פתוחה יוצקים פנימה את הבירה, וסוגרים-אוטמים גם אותה.
  3. מעבירים את ה"חבילה" לתבנית תנור, מרימים את הפינות כדי למנוע נזילות ואופים כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
  4. מוציאים, פותחים בזהירות צד אחד ומרוקנים את התכולה לקערה. מוסיפים את השמן, הצלפים והשמיר ומערבבים קלות. מגישים חם.

איך שומרים?
  • במקרר, עד 3 ימים. טעים גם כסלט קר.