המתכון באדיבות ג'ף לואיס, השף של ביסטרו "ניקי רוז" בתל אביב.

מרכיבים

2 מנות

  • שמן זית
  • 1 בצל אדום קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
  • 2 פלפל אדומים חתוכים לקוביות
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
  • קורט כמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 600 גרם (1/2 2 כוסות) עגבניות מרוסקות
  • 4 נקניקיות מרגז
  • 4 ביצים

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת מעט שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא משחים.
  2. מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים 4 דקות תוך ערבוב.
  3. מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הפלפלים, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כ-20 דקות, עד שמתקבל רוטב סמיך למדי. בזמן שהירקות מתבשלים מכינים את הנקניקיות: משמנים מחבת עם מעט שמן זית ומחממים היטב על אש גבוהה. מוסיפים את הנקניקיות ומטגנים אותן כמה דקות מכל צדיהן, עד שהן משחימות.
  4. לאחר שהרוטב הסמיך יוצרים בתוכו בעזרת כף גומות ושוברים לתוכן את הביצים. מבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה.
  5. מניחים את נקניקיות המרגז מעל התבשיל, ואם רוצים מקשטים בפטרוזיליה קצוצה או בבצל ירוק קצוץ. מגישים עם לחם טרי.