מרכיבים

תבנית בקוטר 28 ס"מ (אם רוצים שהעוגה תהיה גבוהה יותר אפשר להשתמש בתבנית קטנה יותר)

לעוגה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • קמצוץ מלח
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • גרגירים ממקל וניל אחד או 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס (40 גרם) שקדים טחונים

לקרם
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

לקישוט השקדים (לא חובה)
  • 1 חלבון
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • גרגירים מ-1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות שקדים פרוסים

אופן ההכנה

העוגה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים בסיר קטן את השוקולד, החמאה, תמצית השקדים וקמצוץ מלח. מחממים על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
  3. מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השוקולד המומס.
  5. לאחר שהשוקולד נטמע בקציפה מוסיפים גם את השקדים הטחונים וממשיכים לערבל עד שהם נבלעים.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-30 דקות. העוגה תהיה עדיין רכה במרכזה, וזה בסדר - היא תתייצב כשתצטנן.
  7. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ולאחר מכן מניחים אותה חצי שעה במקרר.
  8. הופכים את העוגה על צלחת הגשה - הצד התחתון שלה חלק וישר יותר, כך שנוח יותר למרוח עליו את הקרם.
  9. מכינים את הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בסיר קטן ומחממים על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. יוצקים את הגנאש על העוגה.
  10. שומרים את העוגה במקרר ומוציאים אותה ממנו כחצי שעה לפני ההגשה – היא טעימה יותר בטמפרטורת החדר.

קישוט השקדים
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה קטנה את החלבון, אבקת הסוכר והווניל ומערבבים באמצעות מטרפה.
  3. מוסיפים את השקדים ומקפלים בעדינות, כך שתערובת החלבון תצפה אותם היטב (זה חשוב, כי היא ה"דבק" שיחזיק אותם יחדיו).
  4. בעזרת שתי כפיות עורמים בתבנית תלוליות קטנות מהשקדים.
  5. אופים 25-20 דקות, עד שהשקדים מזהיבים.
  6. מצננים ומניחים על העוגה.