מרכיבים
תבנית בקוטר 28 ס"מ (אם רוצים שהעוגה תהיה גבוהה יותר אפשר להשתמש בתבנית קטנה יותר)
לעוגה- 300 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 1 כפית תמצית שקדים
- קמצוץ מלח
- 5 ביצים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- גרגירים ממקל וניל אחד או 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס (40 גרם) שקדים טחונים
- 150 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 חלבון
- 2 כפות אבקת סוכר
- גרגירים מ-1/2 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 1 כוסות שקדים פרוסים
אופן ההכנה
העוגה- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים בסיר קטן את השוקולד, החמאה, תמצית השקדים וקמצוץ מלח. מחממים על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
- מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השוקולד המומס.
- לאחר שהשוקולד נטמע בקציפה מוסיפים גם את השקדים הטחונים וממשיכים לערבל עד שהם נבלעים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-30 דקות. העוגה תהיה עדיין רכה במרכזה, וזה בסדר - היא תתייצב כשתצטנן.
- מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר ולאחר מכן מניחים אותה חצי שעה במקרר.
- הופכים את העוגה על צלחת הגשה - הצד התחתון שלה חלק וישר יותר, כך שנוח יותר למרוח עליו את הקרם.
- מכינים את הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בסיר קטן ומחממים על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. יוצקים את הגנאש על העוגה.
- שומרים את העוגה במקרר ומוציאים אותה ממנו כחצי שעה לפני ההגשה – היא טעימה יותר בטמפרטורת החדר.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים בקערה קטנה את החלבון, אבקת הסוכר והווניל ומערבבים באמצעות מטרפה.
- מוסיפים את השקדים ומקפלים בעדינות, כך שתערובת החלבון תצפה אותם היטב (זה חשוב, כי היא ה"דבק" שיחזיק אותם יחדיו).
- בעזרת שתי כפיות עורמים בתבנית תלוליות קטנות מהשקדים.
- אופים 25-20 דקות, עד שהשקדים מזהיבים.
- מצננים ומניחים על העוגה.
- אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar,
שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג