עוגיות עדינות מאוד שמכילות שקדים בשני מצבי צבירה: גם טחונים וגם כמרציפן.

אני מעדיפה להכין את העגיות עם בצק שקדים, המכיל פחות סוכר – כ-50% בלבד במקום כ-75% במרציפן (הבצק נמכר בחנויות המתמחות במוצרי אפייה). עם זאת, בהחלט אפשר להכין אותן עם מרציפן רגיל, רצוי עם שיעור גבוה ככל האפשר של שקדים (הסתכלו על האריזה) – הן פשוט יהיו מעט יותר מתוקות.

>> עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

מרכיבים

35-30 עוגיות

  • 125 גרם בצק שקדים או מרציפן, חתוך לקוביות גדולות
  • 120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר, מנופה
  • 1 ביצה
  • 150 גרם (3/4 1 כוסות) שקדים מולבנים טחונים דק
  • 1 כף קמח רגיל
  • חופן צנוברים (50-30 גרם), קלויים במחבת יבשה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 160-150 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד המזון את בצק השקדים, אבקת הסוכר והביצה. מעבדים קצרות, עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית.
  3. מוסיפים את השקדים הטחונים וכף הקמח ומעבדים קצרות, רק עד שהם נטמעים בתערובת.
  4. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים מהתערובת כדורים (נוטלים בכל פעם כמות של כפית) ומניחים בתבנית. שומרים על מרווח קטן בין הכדורים.
  5. זורים את הצנוברים על העוגיות (הם ייצמדו בקלות לבצק הרך).
  6. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות (הן עדיין יהיו רכות למגע). חשוב להימנע מאפיית יתר.
  7. מצננים בתבנית 7-6 דקות ומעבירים לרשת, לצינון מלא. שומרים בכלי אטום.

עוד מתכוני עוגיות בערוץ האוכל של Xnet: