לחם מרוקאי רך במיוחד עם קרום פריך ומילוי תרד, שסבתא שלי אפתה בטאבון. נהוג לאפות את הפרנה גם על חלוקי נחל או בסיר גריל, אבל בהחלט אפשר להכין אותו גם בתנור הביתי.
אפשר גם לוותר על המלית – הלחם מעולה גם בלעדיה.
מרכיבים
6-5 לחמים
לבצק
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 1 כף סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים או 50 גרם (1 קובייה) שמרים טריים
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
- 1 ביצה טרופה עם 1 כף מלח
- 2 כפות שמן
למלית
- 1 כפית שמן זית
- 1 צרור או קופסה תרד
- 100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה רחבה את הקמח והסוכר. אם משתמשים בשמרים יבשים מוסיפים גם אותם לתערובת.
- יוצרים גומה במרכז התערובת ושמים בתוכה 2 כוסות מהמים, את הביצה עם המלח ואת השמן. אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם במים לפני שיוצקים אותם לגומה.
- לשים 5 דקות (רצוי יותר, אם יש כוח), ומוסיפים בהדרגה את יתרת המים, עד שמתקבל בצק רך מאוד וגמיש (לחלופין, אפשר ללוש את הבצק במיקסר במשך כ-4 דקות).
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים כ-45 דקות.
- בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי: מחממים במחבת כפית שמן זית ומאדים את התרד עד שהוא מתרכך. מסננים וסוחטים היטב, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים. קוצצים את התרד, מעבירים לקערה, מוסיפים את הפרמזן, מלח ופלפל, ומערבבים.
- לשים את הבצק כדקה על משטח מקומח ומחלקים ל-6-5 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור, מניחים על משטח מקומח היטב, מכסים בסדין נקי ומתפיחים 20 דקות.
- מחממים את התנור ל-250 מעלות במצב גריל. מקמחים היטב תבנית תנור.
- משטחים מעט את כדורי הבצק בעזרת הידיים ומניחים במרכז כל אחד מהם כ-2 כפות מהמלית. סוגרים את הבצק מעל המלית משני הצדדים ומהדקים את הקצוות.
- מניחים את הלחמים בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה. מכניסים למדף העליון בתנור ואופים 5-2 דקות, עד שהם משחימים. מוציאים את התבנית, הופכים את הלחמים ואופים 5-2 דקות נוספות, עד שהם משחימים גם מצדם השני.
- עוטפים את הלחמים במגבת נקייה בעודם חמים, כדי לשמור על הלחות שלהם.
- רוצים עוד מתכוני לחם? לחצו כאן