בחיים יש הרבה התלבטויות, אז הנה אחת פחות: בלחמניות האלה לא צריך להחליט מה יהיה המילוי – פשוט משתמשים בכולם, כך שכל ביס מגלה טעם אחר.
אם רוצים לקצר תהליכים, אפשר להשתמש בממרחים מוכנים.
מרכיבים
14-12 לחמניות
לבצק- 1/4 4 כוסות (600 גרם) קמח לבן (רצוי להשתמש בקמח לחם)
- 1 כפית סוכר
- 1/2 1 כפות שמרים יבשים או 37.5 גרם (3/4 קובייה) שמרים טריים
- 1 מכל (200 גרם) יוגורט
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
- 3 כפות שמן
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 קופסת שימורים זיתים שחורים מגולענים, ללא הנוזלים
- 7 שיני שום קלופות
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות עלי בזיליקום
- 5 שיני שום קלופות
- 50 גרם שקדים או צנוברים
- 1/4 כוס כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 צנצנת (כ-300 גרם) עגבניות מיובשות בשמן זית
- 2 כפות עלי בזיליקום או טימין, קצוצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. אם משתמשים בשמרים יבשים מוסיפים גם אותם לתערובת.
- יוצרים גומה במרכז התערובת ושמים בתוכה את היוגורט, המים, השמן והמלח. אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם במים לפני שיוצקים אותם לגומה.
- לשים 5 דקות (רצוי יותר, אם יש כוח), עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק (לחלופין, לשים את הבצק במיקסר במשך כ-4 דקות).
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים במקום חמים כ-40 דקות.
- מכינים את הממרחים: טוחנים את המרכיבים של כל אחד מהם לממרח חלק.
- מקמחים את משטח העבודה. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של תפוזים.
- מרדדים את אחד הכדורים לאליפסה בעובי של כ-1 ס"מ. מורחים את שלושת הממרחים זה לצד זה במרכז הבצק, לאורכו. כל ממרח צריך לתפוס כחמישית מרוחב הבצק.
- מקפלים את שולי הבצק מעל הממרח הראשון, יוצרים קיפול נוסף מעל הממרח השני ואז עוד קיפול מעל הממרח השלישי. סוגרים את השוליים שנותרו ריקים על הבצק המקופל.
- מגלגלים לשבלול את פס הבצק שנוצר ומניחים בתבנית אישית מסיליקון או בתבנית חד-פעמית.
- מכינים כך את שאר כדורי הבצק.
- מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים את הלחמניות 20-15 דקות, עד שהן משחימות. מוציאים מהתנור ועוטפים אותן במגבת נקייה בעודן חמות, כדי לשמור על הלחות שלהן.
- מגישים עם חומץ בלסמי ושמן זית.
גיוון
- במקום לחמניות אפשר להכין מהבצק שני לחמים באותה שיטת עיצוב. אופים את הלחמים 10 דקות ב-200 מעלות, ולאחר מכן כ-20 דקות נוספות ב-180 מעלות.