בחיים יש הרבה התלבטויות, אז הנה אחת פחות: בלחמניות האלה לא צריך להחליט מה יהיה המילוי – פשוט משתמשים בכולם, כך שכל ביס מגלה טעם אחר.

אם רוצים לקצר תהליכים, אפשר להשתמש בממרחים מוכנים.

מרכיבים

14-12 לחמניות

לבצק
  • 1/4 4 כוסות (600 גרם) קמח לבן (רצוי להשתמש בקמח לחם)
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים או 37.5 גרם (3/4 קובייה) שמרים טריים
  • 1 מכל (200 גרם) יוגורט
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית שטוחה מלח

לממרח הזיתים
  • 1 קופסת שימורים זיתים שחורים מגולענים, ללא הנוזלים
  • 7 שיני שום קלופות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לממרח הפסטו
  • 2 כוסות עלי בזיליקום
  • 5 שיני שום קלופות
  • 50 גרם שקדים או צנוברים
  • 1/4 כוס כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לממרח העגבניות המיובשות
  • 1 צנצנת (כ-300 גרם) עגבניות מיובשות בשמן זית
  • 2 כפות עלי בזיליקום או טימין, קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח והסוכר. אם משתמשים בשמרים יבשים מוסיפים גם אותם לתערובת.
  2. יוצרים גומה במרכז התערובת ושמים בתוכה את היוגורט, המים, השמן והמלח. אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם במים לפני שיוצקים אותם לגומה.
  3. לשים 5 דקות (רצוי יותר, אם יש כוח), עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק (לחלופין, לשים את הבצק במיקסר במשך כ-4 דקות).
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומתפיחים במקום חמים כ-40 דקות.
  5. מכינים את הממרחים: טוחנים את המרכיבים של כל אחד מהם לממרח חלק.
  6. מקמחים את משטח העבודה. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של תפוזים.
  7. מרדדים את אחד הכדורים לאליפסה בעובי של כ-1 ס"מ. מורחים את שלושת הממרחים זה לצד זה במרכז הבצק, לאורכו. כל ממרח צריך לתפוס כחמישית מרוחב הבצק.
  8. מקפלים את שולי הבצק מעל הממרח הראשון, יוצרים קיפול נוסף מעל הממרח השני ואז עוד קיפול מעל הממרח השלישי. סוגרים את השוליים שנותרו ריקים על הבצק המקופל.
  9. מגלגלים לשבלול את פס הבצק שנוצר ומניחים בתבנית אישית מסיליקון או בתבנית חד-פעמית.
  10. מכינים כך את שאר כדורי הבצק.
  11. מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות.
  12. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  13. אופים את הלחמניות 20-15 דקות, עד שהן משחימות. מוציאים מהתנור ועוטפים אותן במגבת נקייה בעודן חמות, כדי לשמור על הלחות שלהן.
  14. מגישים עם חומץ בלסמי ושמן זית.

גיוון

  • במקום לחמניות אפשר להכין מהבצק שני לחמים באותה שיטת עיצוב. אופים את הלחמים 10 דקות ב-200 מעלות, ולאחר מכן כ-20 דקות נוספות ב-180 מעלות.