קינוח שוקולדי קליל ומרשים, שלא דורש יותר מדי עבודה. הוא בנוי משכבות של גנאש מוקצף ושל עוגת שוקולד אוורירית ללא גלוטן – ויסב אושר לכל מי שחייב אינפוזיה של שוקולד לדם.
>> עוד מתכונים מצוינים של ענבל רובין - בבלוג שלה, "מתוקים ומאפים". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
2 מנות גדולות בכוסות בנפח 250 מ"ל או 4 מנות קטנות
לעוגת השוקולד- 2 ביצים
- 36 גרם (3 כפות) סוכר
- 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
- 25 גרם (4 כפות) שקדים טחונים
- 25 גרם (3 כפות גדושות) קורנפלור
- 10 גרם (1 כף) אבקת קקאו
- 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 1 כף) שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
אופן ההכנה
עוגת השוקולד- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מקציפים את הביצים במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר וסוכר הווניל וממשיכים להקציף כ-15 דקות, עד לקבלת קצף יציב ולא נוקשה.
- מערבבים את השקדים עם הקורנפלור והקקאו, ומנפים את התערובת מעל קמח הביצים. מקפלים לתוך הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 15-12 דקות, עד שהעוגה יציבה אך לא יבשה.
- שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש בינונית. יוצקים על השוקולד, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי. מכסים ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
- מקציפים את הגנאש הקר במשך כמה דקות, עד שמתקבל קרם אוורירי. מעבירים לשקית זילוף.
- קורצים מהעוגה עיגולים באמצעות הכוס שבתוכה נגיש את הקינוח.
- מניחים בכל אחת מהכוסות עיגול עוגה ומזלפים עליו מהגנאש. מניחים על הגנאש עיגול נוסף של העוגה ומזלפים שכבה שנייה של גנאש.
- מפוררים את שאריות העוגה ומפזרים על הקינוחים. מגישים מיד.