מרכיבים

כ-25 יחידות

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
  • 1/2 1 כפיות (10 גרם) מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 12.5 גרם (1/4 קובייה) שמרים טריים מומסים בכף מים
  • 80 גרם (3/4 כוס) גבינה צהובה מגוררת

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • תערובת של פלפל שחור, פפריקה, ציפורן ומלח ים

אופן ההכנה

  1. מקרימים יחד את החמאה והביצה במיקסר עם וו גיטרה.
  2. ממשיכים לעבד ומוסיפים, לפי הסדר, את הקמח, המלח, הפפריקה, השמרים והגבינה. מערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות, עד ליצירת בצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים.
  4. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מרדדים את הבצק לריבוע בעובי של כ-2 ס"מ. חותכים את הבצק ל-25 ריבועים ומניחים בתבנית.
  6. מברישים את הריבועים בביצה טרופה ומפזרים עליהם גבינה צהובה מגוררת ומעט מתערובת התבלינים.
  7. אופים כ-25 דקות, עד שהריבועים מזהיבים. חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי שהבצק לא יתייבש.

גיוון

  • במקום תערובת התבלינים אפשר לפזר על הריבועים זיתים או למרוח אותם בפסטו.

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית "אורן בקר בוטיק" במתחם שרונה בתל אביב