אני אוהב מאוד לשחק עם אוכל (בבלוג שלי, שובב קולינרי, תמצאו הרבה הוכחות לזה), כך שפורים עבורי הוא הזדמנות מצוינת להשתולל.

השנה החלטתי ליצור כמה מנות מחופשות – כלומר, מנות שהן בכלל לא מה שהן נראות בהתחלה. לפניכם התוצאות, שאת רובן אפשר להכין בקלות גם בבית. במנה השלישית השתמשתי בחומרים וטכניקות מתחום הבישול המולקולרי, מי שרוצה מוזמן לקרוא בבלוג שלי מדריך לבשלן המולקולרי המתחיל.

בהכנת המנות סייע רבות ענבר גפני.

"חומוס" מעוגת גבינה

המנה הזאת לא מצריכה טכניקות או חומרים מיוחדים: החומוס עשוי מעוגת גבינה, קרמל מתפקד כשמן זית, קיווי הוא הפלפל החריף ומחית פטל מיובשת בתנור היא הפפריקה המתוקה.

מרכיבים

2 מנות

  • 4 פרוסות נדיבות של עוגת גבינה אפויה
  • 1 קיווי חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 200 גרם פטל קפוא

אופן ההכנה
  1. טוחנים את הפטל למחית. מורחים בשכבה דקה ככל האפשר בתנית מרופדת בנייר אפייה או על דף סיליקון ומכניסים לכשעתיים לתנור שחומם ל-80 מעלות, עד שהמחית מתייבשת לחלוטין. טוחנים במטחנת תבלינים או במעבד מזון לאבקה דקה.
  2. שמים את עוגת הגבינה במעבד מזון וטוחנים לקרם חלק. מקררים.
  3. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד שנוצר קרמל זהוב. מצננים.
  4. מניחים בקערית מממרח הגבינה ובעזרת סיבוב עם כף יוצרים צורת הגשה של חומוס. יוצקים מעל קרמל, מניחים מעט מהקיווי הקצוץ ומפזרים אבקת פטל.

"אוראו" מביסקוויט זיתים ומילוי גבינה

את העוגייה שבתמונה עיצבתי בעזרת שבלונה שהכנתי בעצמי באמצעות הטבעת עוגייה אמיתית בסיליקון.

כמובן שאפשר לוותר על התהליך, ופשוט להכין ביסקוויטים עגולים רגילים – התוצאה עדיין תיראה כמו עוגיית שוקולד ממולאת.

הרעיון, המתכון והביצוע הם של ענבר גפני.

מרכיבים

כ-5 "עוגיות" סנדוויץ'

לביסקוויט
  • 200 גרם (2/3 1 כוסות) קמח
  • 80 גרם חמאה
  • 1 חלמון ביצה
  • 50 גרם זיתי טאסוס מגולענים, טחונים למחית חלקה
  • 2 פילטים של אנשובי כבוש מאיכות טובה
  • 1/2 חצי כפית אבקה "לילה" (להשיג בחנות טקסטורות) או כמה טיפות של צבע מאכל שחור

למילוי

  • 1 כף גדושה גבינת שמנת 30% שומן
  • 1 כף גדושה גבינה לבנה 9% שומן

אופן ההכנה
  1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הביסקוויט, למעט החלמון, וטוחנים בפולסים קצרים במשך כמה שניות, רק עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמון וטוחנים שוב בכמה פולסים, רק עד לקבלת בצק אחיד (חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לשמור על פריכותו). יוצרים מהבצק כדור, משטחים מעט ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר לחצי שעה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ ומניחים בתבנית.
  4. אופים כ-13 דקות. מצננים.
  5. מערבבים את הגבינות ומורחים בתערובת מחצית מהביסקוויטים. מכסים במחצית השנייה של הביסקוויטים.

"ביצה" מספירת שמפניה

חלמון הביצה הוא למעשה ספירה – בועת שמפניה במעטה ג'לטיני דקיק המעוטר באבקת זהב. הקליפה עשויה מחומר הנקרא אכיל בשם קאולין, שיש לו מרקם של גבס.

מאחר שמדובר במנה מסובכת להכנה, ויתרנו כאן על המתכון.

  • מאיר אלאלוף הוא סו שף במסעדת "מסה" בתל אביב. עוד המון מתכונים שלו והמצאות טעימות - בבלוג שובב קולינרי