מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 2 כוסות פצפוצי אורז
- 2 כפות ממרח נוטלה
- 2 כפות ממרח חלבה
- לקישוט (לא חובה): 50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה כוס וחצי של פצפוצי אורז עם ממרח הנוטלה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב עם כף לשכבה אחידה.
- מערבבים בקערה שנייה את יתרת פצפוצי האורז עם ממרח החלבה עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת על תערובת הנוטלה ומהדקים היטב עם כף לשכבה אחידה.
- אם רוצים לקשט את העוגיות: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר (מחממים 30 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהשוקולד נמס לחלוטין). מזלפים בתבנית פסים בדוגמת שתי וערב.
- מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לפחות. מחלצים בזהירות מהתבנית בעזרת נייר האפייה, חותכים לריבועים ומגישים.