למה לבשל לבד כשאפשר ביחד? אוסי לנקרי מאופקים, שמפעילה בחצר ביתה את מסעדת "אוסי אירועים", חנכה לאחרונה יוזמה מעניינת: בכל יום שישי בבוקר היא עורכת במטבח שלה סדנת בישולים לשבת, שבסופה חוזרים המשתתפים הביתה כשבידיהם המאכלים שלמדו להכין - ובראשם המתכונים החדשים שלמדו.

לפניכם טעימה של שלושה מהמתכונים שמתבשלים במטבח של אוסי.

פרח לחמניות במילוי חצילים

מרכיבים

9 מנות

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל = 3 כוסות חד-פעמיות) מים
  • 1 כף מלח

למילוי

  • 1 חציל
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 פלפל אדום
  • 1/4 כוס פטרוזיליה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 כפית כמון
  • מיץ מ-1/2 לימון

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה

הבצק

  1. לשים יחד את כל החומרים, למעט המלח, עד לקבלת בצק רך וגמיש, אך לא דביק (אם הבצק קשה מדי, מוסיפים מעט מים). מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות נוספות.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את החציל לקוביות קטנות ומפזרים בתבנית. מזלפים מעל את שמן הזית ומתבלים במלח הגס.
  3. צולים בתנור 30-20 דקות, עד שהחצילים משחימים.
  4. מעבירים את החצילים לקערה. קוצצים את הפלפל האדום ומוסיפים אותו לקערה יחד עם הפטרוזיליה, השום, הכמון ומיץ הלימון.

העיצוב והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. לשים את הבצק כמה שניות ויוצרים ממנו כדור. מחלקים את הכדור ל-3 כדורים שווים, ומחלקים שוב כל חלק ל-3 – כך שמתקבלים 9 כדורים שווים.
  3. משטחים את הכדורים בידיים לצורת פיתה. מניחים במרכז כל "פיתה" מהמילוי וסוגרים עליו את הבצק. מגלגלים שוב לכדור.
  4. מניחים בתבנית 3 כדורי בצק כשהם צמודים זה לזה. מצמידים סביבם את יתרת הכדורים, כך שמתקבלת צורת פרח (כמו בתמונה).
  5. מברישים את הכדורים בביצה ומפזרים מעל שומשום. מתפיחים כ-15 דקות.
  6. אופים 30-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

גיוון

  • אפשר להכין את הלחמניות גם עם מילוי טונה: מערבבים קופסת שימורי טונה (מסוננת מנוזלים) עם 15 זיתים קצוצים, 1/4 כפית מלח וכף אריסה.

קישואים ממולאים באורז או קינואה

מרכיבים

6-5 מנות

  • 6-5 קישואים עגולים
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף אבקת מרק עוף

למילוי

  • 1 כוס אורז או קינואה
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 3-2 בצלים ירוקים שלמים (כולל החלק הלבן), קצוצים
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כורכום
  • קורט קינמון

אופן ההכנה

המילוי

  1. שמים את האורז או הקינואה בסיר. מוסיפים כוס מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד להתרככות.
  2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים ואת הפלפל האדום עד לריכוך. מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום וקינמון ומורידים מהאש.
  3. מוסיפים את תכולת המחבת לאורז או הקינואה המבושלים ומערבבים היטב.

הקישואים

  1. חותכים את חלקם העליון של הקישואים ושומרים בצד את ה"מכסים". מרוקנים את הקישואים מתוכנם, אך מקפידים להשאיר דפנות עבות.
  2. ממלאים את הקישואים ומכסים במכסה. מסדרים בסיר שמכיל את הקישואים בצפיפות בשכבה אחת.
  3. יוצקים לסיר 1/2 1 כוס מים ומוסיפים את השמן, הכורכום ואבקת המרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
  4. מגישים מיד. לפני ההגשה אפשר להשחים את הממולאים כמה דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

צלי בקר במילוי גזר עם פטריות וערמונים

שימו לב שיש להתחיל בהכנת המנה יום לפני ההגשה.

מרכיבים

כ-20 גלילות

לבישול הבשר

  • נתח בקר מספר 5 במשקל של כ-1.5 ק"ג
  • 1 בצל שלם, מקולף
  • 1 תפוח אדמה שלם, מקולף
  • 4-3 עלי דפנה

לבישול הצלי

  • 1/3 כוס שמן
  • 5 בצלים ירוקים שלמים (כולל החלק הלבן), קצוצים
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 6-5 עגבניות שרי
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • מעט מלח
  • כ-2 כוסות מים
  • 1 סלסילה פטריות, קצוצות
  • 1 שקית ערמונים בוואקום, שלמים או קצוצים
  • 2 גזרים, חתוכים לרצועות דקות

אופן ההכנה

  1. שמים את הבשר בסיר יחד עם הבצל, תפוח האדמה ועלי הדפנה. מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהבשר מוכן. מדי פעם מקפים את הקצף שצף על פני המים.
  2. מוציאים את הבשר מהסיר (נפטרים מהירקות ומהנוזלים), מעבירים לכלי אטום ומניחים במקרר ל-8 שעות.
  3. חותכים את הבשר לפרוסות.
  4. מחממים 1/3כוס שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל הירוק עד שהוא מתרכך.
  5. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, עגבניות השרי, הכורכום, אבקת המרק, מלח ו-2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים לסיר את פרוסות הצלי ומפזרים מעל את הפטריות והערמונים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 45 דקות.
  7. מוסיפים לסיר את רצועות הגזר ומבשלים עוד 15 דקות.
  8. מוציאים את פרוסות הבשר מהסיר. מניחים על כל אחת מהן מהגזרים, ומגלגלים.
  9. מעבירים לצלחות, יוצקים מעל מהרוטב עם הפטריות והערמונים, ומגישים מיד.