החלפת הטחינה ביוגורט ובשקדים הופכת את הממרח הזה למעודן יותר מהחומוס המוכר. אפשר להשתמש בחמאת שקדים קנויה, אך אפשר גם להכין אותה בבית – פשוט טוחנים במעבד מזון שקדים לא מולבנים, עד שמתקבלת מחית.
>> עוד מתכונים בדוקים של חני הראל - בבלוג שלה, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
- 1/2 ק"ג גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש גם בגרגירים קפואים או משימורים)
- 150 מ"ל (2/3 כוס) יוגורט
- 3-2 כפות חמאת שקדים
- 1/2 1 עד 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 עד 1/2 כפית כמון טחון
- כמה כפות ממי בישול החומוס
- להגשה: שמן זית, גרגירי חומוס, שקדים קצוצים, עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה
- שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לממרח חלק (רצוי לעשות זאת כשהחומוס עדיין חם). אם הממרח סמיך מדי, הוסיפו עוד כמה כפות ממי בישול החומוס - כף אחר כף.
- מזלפים על הממרח שמן זית ומקשטים בגרגירי חומוס, שקדים קצוצים ועלי נענע קצוצים מגישים מיד (הממרח יישמר במקרר כשלושה ימים).