שטרויזל הוא בצק פירורי עשיר בחמאה, שמעניק לעוגה טעם עשיר מאוד. בהכנתו חשוב להקפיד על כך שהחמאה תהיה קרה. יש לזכור כי השטרויזל הוא בצק כבד יחסית שעלול להנחית את העוגה בזמן האפייה.

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק בגודל 28X10 ס"מ

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 190 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/3 גביע (70 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 7 כפות (70 גרם) דובדבנים משומרים, מסוננים וקצוצים גס

לשטרויזל

  • 40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף סוכר
  • 1/3 כוס (50 גרם) קמח
  • 1 כף פיסטוקים טחונים (אפשר להמיר באגוזי מלך)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים מלח.
  3. מוסיפים למערבל ומערבבים.
  4. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הביצה והשמנת החמוצה ומערבלים עוד כמה שניות.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הדובדבנים ומערבלים עוד כמה שניות. יוצקים את התערובת לתבנית.
  6. מכינים את השטרויזל: שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר (עדיין עם וו הגיטרה). מתחילים לעבד ומוסיפים את הקמח והפיסטוקים. מעבדים רק עד שנוצר בצק פירורי (חשוב לעבד כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  7. מפזרים על התערובת שבתבנית שכבה אחידה של שטרויזל. אופים כ-35 דקות, עד שהפירורים מזהיבים.

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב. המתכון הוא מתוך ספר האפייה שלו, "ככה אופים את זה"