>> רוצים עוד מתכונים של חלה לשבת? לחצו כאן
מרכיבים
תבנית בקוטר 19 ס"מ עם חור במרכזה
לבצק- 12 גרם (1/4 קובייה) שמרים טריים או 1/2 כף שמרים יבשים
- 80 מ"ל (1/3 כוס) חלב פושר
- 25 גרם (2 כפות) סוכר
- 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח לאפיית לחם
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 50 גרם חמאה מומסת ומצוננת
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 50 גרם חמאה רכה
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 30 גרם (1/2 1 כפות) דבש נוזלי (אם הוא קשה, מחממים כמה שניות במיקרוגל)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- 1 ביצה בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס צימוקים
- 1/3 כוס אגוזי מלך
- 1/3 כוס שקדים פרוסים קלויים, שבורים גס
- 2 כפות ריבת תפוזים
- 1 ביצה טרופה
- אפשרות: גבישי סוכר
אופן ההכנה
הבצק- שמים בקערה את השמרים (אם משתמשים בשמרים טריים, מפוררים אותם). מוסיפים את הסוכר והחלב, מערבבים היטב ומשהים כ-5 דקות, עד שהתערובת מתחילה לתסוס.
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, הביצה, החלמון, החמאה, תמצית הווניל והמלח. מערבלים באטיות ומוסיפים את תערובת השמרים. לשים עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
- יוצרים מהבצק כדור, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות, עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.
- טופחים על הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומתפיחים 20 דקות נוספות. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר והדבש ומקציפים לקרם אוורירי. מוסיפים את הווניל, הקינמון והביצה, וממשיכים להקציף עוד כחצי דקה.
- שמים בסיר את הצימוקים. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מסננים ומוסיפים לקרם החמאה יחד עם האגוזים, השקדים והריבה. מערבבים.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ. מורחים את הבצק במלית, ומשאירים שוליים נקיים של כ-1 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות. מגלגלים לגלילה (מתחילים מהצלע שמול זו שבה השארנו שוליים) ומניחים בתבנית. מתפיחים כשעה. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-25 דקות. מוציאים מהתנור, מורחים בביצה טרופה ואם רוצים גם מפזרים גבישי סוכר. אופים 10 דקות נוספות.
- קונדיטור בן עמי שביט ברתיני הוא הבעלים של רשת הקונדיטוריות בן עמי