>> רוצים עוד מתכונים של חלה לשבת? לחצו כאן

מרכיבים

תבנית בקוטר 19 ס"מ עם חור במרכזה

לבצק
  • 12 גרם (1/4 קובייה) שמרים טריים או 1/2 כף שמרים יבשים
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) חלב פושר
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • 200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1 כף) קמח לאפיית לחם
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 50 גרם חמאה מומסת ומצוננת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

למלית
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 30 גרם (1/2 1 כפות) דבש נוזלי (אם הוא קשה, מחממים כמה שניות במיקרוגל)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר
  • 1/3 כוס צימוקים
  • 1/3 כוס אגוזי מלך
  • 1/3 כוס שקדים פרוסים קלויים, שבורים גס
  • 2 כפות ריבת תפוזים

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • אפשרות: גבישי סוכר

אופן ההכנה

הבצק
  1. שמים בקערה את השמרים (אם משתמשים בשמרים טריים, מפוררים אותם). מוסיפים את הסוכר והחלב, מערבבים היטב ומשהים כ-5 דקות, עד שהתערובת מתחילה לתסוס.
  2. שמים בקערת המיקסר את הקמח, הביצה, החלמון, החמאה, תמצית הווניל והמלח. מערבלים באטיות ומוסיפים את תערובת השמרים. לשים עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  3. יוצרים מהבצק כדור, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות, עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.
  4. טופחים על הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומתפיחים 20 דקות נוספות. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

המלית והאפייה
  1. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר והדבש ומקציפים לקרם אוורירי. מוסיפים את הווניל, הקינמון והביצה, וממשיכים להקציף עוד כחצי דקה.
  2. שמים בסיר את הצימוקים. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מסננים ומוסיפים לקרם החמאה יחד עם האגוזים, השקדים והריבה. מערבבים.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ. מורחים את הבצק במלית, ומשאירים שוליים נקיים של כ-1 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות. מגלגלים לגלילה (מתחילים מהצלע שמול זו שבה השארנו שוליים) ומניחים בתבנית. מתפיחים כשעה. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. אופים כ-25 דקות. מוציאים מהתנור, מורחים בביצה טרופה ואם רוצים גם מפזרים גבישי סוכר. אופים 10 דקות נוספות.

  • קונדיטור בן עמי שביט ברתיני הוא הבעלים של רשת הקונדיטוריות בן עמי