שם: שמואל וילוז'ני

תאריך לידה: 1.10.1954

מקצוע: שחקן, במאי וסטנדאפיסט

עוגה אהובה: גבינה ושוקולד

כל אחד מתייחס באופן שונה ליום ההולדת שלו. יש שחוגגים ויש שמתחבאים ומחכים שהיום יעבור. יש אדישים ויש שמחים. יש החוגגים בשניים ויש החוגגים עם כל החברים. יש האוהבים עוגת שוקולד עם סוכריות בטעם של ילדות ויש את אלה שאוהבים עוגת קצפת בשלוש שכבות. החלטתי לצאת ולגלות איך חוגגים את היום המיוחד הזה אנשים שכולנו מכירים: לקבל מהם תובנות, לאסוף רעיונות – ולהכין לכל אחד מהם את עוגת חלומותיו.

אני שמחה לפתוח את המסע עם חבר טוב - שמואל וילוז'ני. פגשתי אותו בחדר החזרות של תיאטרון הקאמרי יחד עם בן זוגי, הצלם יעקב הררי. השניים מכירים מאז שנות ה-70, אך לא נפגשו כבר זמן רב, ושמחתי לגלות שלא משנה כמה שנים עוברות בין פגישה לפגישה, כשהחברות היא אמיתית זה לא משנה.

וילוז'ני והררי, שחוגגים יום הולדת בהפרש של שלושה ימים זה מזה, נהגו לציין את האירוע ביחד. את הסיפורים על המסיבות שלהם שמעתי פעמים רבות - ישבתי בשקט ונתתי להם להעלות זיכרונות על המגפיים האדומים או על הווספה שקנה וילוז'ני בעזרת כרטיסי המזל שהררי העניק לו באחד מימי ההולדת.

כשנפגשנו בקאמרי הציע וילוז'ני: "בעלי השמחה צריכים להסתובב ביום ההולדת עם זר על הראש, כדי שכולם יידעו שיש להם יום הולדת ויוכלו לברך אותם ביום הולדת שמח. אדם נולד ומת כל יום מחדש, אבל את יום ההולדת צריך לחגוג".

את בר המצווה חגג וילוז'ני בכפר הנוער "הדסים", שם התחנך. לטקס בר המצווה הכין נאום חוצב להבות, אך מרוב התרגשות שכח להביא אותו. שלמה גרוניך, שהיה אחראי על הצד האמנותי וניגן באקורדיון, הרגיע אותו ואמר לו לאלתר. " וזה היה מופע הסטנד-אפ הראשון שלי, כאן הכל התחיל", הוא אומר, ומיד מוסיף: "האמת - זה התחיל הרבה קודם, בלידה שלי. יצאתי לאוויר העולם וראיתי את כל האורות המכוונים אלי ואיך שכולם באו לראות אותי. כבר אז ידעתי שהמקום שלי על הבמה".

ומה לגבי עוגה? וילוז'ני נזכר איך בגיל שש אפתה לו אמו עוגת שוקולד מעוטרת באבקת סוכר. הוא חיכה בסבלנות לבוא האורחים כדי שיוכל לטעום מן העוגה, אך כשנגס בה גילה לאכזבתו כי לא אבקת סוכר היא, אלא שבבי קוקוס. מאז הוא לא אוהב קוקוס, ואת עוגת השוקולד החליף בעוגת גבינה.

אז לכבוד יום הולדתו הכנתי לוילוז'ני את עוגת הגבינה והשוקולד שאני מכינה לילדי. העוגה במיטבה כשהיא קרה, אבל נטרפת הרבה הרבה קודם.

עוגת גבינה עם ציפוי שוקולד

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לעוגה
  • 200 גרם פתי בר בטעם שוקולד
  • 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 5 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף קמח
  • 500 גרם גבינה לבנה 9%
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

העוגה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את הפתי בר בתוך שקית ומרסקים אותם בעזרת מערוך.
  3. מערבבים היטב את החמאה עם פירורי הפתי בר, מפזרים בתבנית ומהדקים.
  4. מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף קשה ומניחים בצד.
  5. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת קציפה אוורירית ובהירה.
  6. מוסיפים את הקמח, הגבינות והשמנת. מוסיפים גם את קליפת הלימון והווניל, ומקציפים עוד כמה שניות.
  7. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים והגבינות. יוצקים לתבנית.
  8. אופים 10 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים 45 דקות נוספות, עד שהעוגה מתייצבת ומרכזה עדיין קצת לח. מכבים את התנור ונותנים לעוגה להתקרר בתוכו. חשוב לא לפתוח את הדלת, כדי שהעוגה לא "תיפול".

הציפוי
  1. שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד והחמאה ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל רוטב אחיד.
  2. יוצקים את הרוטב על העוגה הקרה. כעבור זמן מה הרוטב יתייצב, אך יישאר רך.