אלה עוגיות שמלוות אותי כבר כמעט 20 שנה, ומוגדרות על ידי המשפחה כ"מכוערות אבל מסוכנות".

הן עברו שינויים רבים במשך השנים, כשבגרסה הנוכחית יש נוכחות מודגשת של קליפת לימון בשביל הרעננות ושקדים פרוסים בשביל הטעם והפריכות.

העוגיות ממש נמסות בפה, קלות מאוד להכנה וטובות גם בגרסת הפרווה.

>> מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים

מרכיבים

כ-40 עוגיות

  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1/4 1 כוסות (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 200 גרם חמאה או מרגרינה מומסת

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים 3 תבניות תנור בנייר אפיה.
  2. מערבבים היטב בקערה גדולה את הקמח, השקדים הטחונים, פרוסות השקדים, אבקת האפייה, הסוכר וקליפת הלימון. מוסיפים את הטחינה והחמאה (או המרגרינה) ומערבבים לעיסה אחידה.
  3. קורצים מהבצק פיסות בגודל אגוז מלך, מעצבים אותן לכדורים ומסדרים בתבניות במרווחים קטנים.
  4. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות. נותנים לעוגיות להצטנן היטב לפני שמוציאים אותן מהתבניות.