על המדף היא וחברותיה נראו מצוין: האחת אדומה ומבריקה בצנצנת זכוכית שקופה; השנייה ירוקה וקטנטנה שבקושי מילאה חצי צנצנת קפה; והאחרת חיוורת עם עיניים שחורות. זאת החיוורת, עשתה לי עיניים עוד מהרגע שפגשתי אותה בשוק הדרוזי. אבל אני בעקשנות סירבתי לכל קשר איתה. כמו האנשים שמעדיפים לקנות את המאפים שלהם בסופר, כך אני העדפתי להביא את חברותיה שבושלו כבר על ידי אחרים. בשלב כלשהו הבנתי שאין מנוס ועלי להביט לה בעיניים, אחרת תהפוך למשקולת עצובה לקלתיות למיניהן.

ההתמודדות הייתה קלה מכפי שציפיתי. השריה במים קרים למשך חצי יום, אמבטיות מים חמים וחברים שהצטרפו לשהות ארוכה בתנור הפכו אותה לרכה ונעימה. ככה, מתעטפת ברוטב תפוח אדמה ועגבנייה, מקושטת בשמיר ובפטרוזיליה, הצליחה הלוביה להעלות חיוך על פני ואף יותר מזה: מחשבות על מה לעשות עם החברה האדומה שלה.

מרכיבים

1 עד 1.5 ק"ג נתח שווארמה הודו (רצוי נקבה), חתוך לקוביות

2 כוסות לוביה (או כל שעועית יבשה אחרת שאוהבים) או 1/2 2 כוסות שעועית לבנה קפואה

3-2 עגבניות בשלות, חצויות

1 תפוח אדמה גדול

2 עלי דפנה

2 בצלים

1 כפית תבלין טנדורי או פפריקה מעושנת או פפריקה מתוקה מעורבת עם כמון

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

עלים קצוצים של שמיר ו/או פטרוזיליה

אופן ההכנה

1. אם משתמשים בשעועית קפואה מתחילים משלב 2. אם משתמשים בשעועית יבשה משרים אותה בהמון מים קרים למשך 18-12 שעות (כדאי להחליף את מים פעם-פעמיים במשך ההשריה). מסננים את השעועית מנוזלי ההשריה ומעבירים לסיר. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, ושופכים את המים. שוב מכסים במים, מביאים לרתיחה ושופכים (אלה שלא מפחדים מתופעות לוואי מוזמנים לוותר על שלב זה).

2. שמים את השעועית בסיר ומוסיפים את העגבניות החצויות, תפוח האדמה (לא מקלפים אותו) ועלי הדפנה. מוסיפים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעל המרכיבים שבסיר, מבירים לרתיחה ומבשלים שעה-שעתיים, עד שהשעועית מוכנה.

3. בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד להשחמה. מניחים בצד. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

4. כשהשעועית מוכנה, מסננים אותה מהנוזלים (שומרים את תפוח האדמה והעגבניות) ומעבירים לתבנית. מקלפים בזהירות את תפוח האדמה המבושל ואת העגבניות, מועכים אותם למחית חלקה ומוסיפים לתבנית, יחד עם נתחי השווארמה והבצל המטוגן. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ואבקת טנדורי (או תבלין אחר). מערבבים בזהירות הכל יחד, מכסים היטב בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה.

5. לאחר חצי שעה מורידים את הנייר, מערבבים וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה, עד שהבשר מוכן. מגישים חם, עם פטרוזיליה ו/או שמיר וזילוף שמן זית.