המתכונים באדיבות מסעדת "דוד ויוסף" בתל אביב.

חציל שרוף עם גבינה בולגרית וגרגירי חומוס

שילוב נהדר של טעמים מקומיים – כולל טוויסט מתוק קטנטן בזכות התמרים.

מרכיבים

4 מנות

  • 2 חצילים גדולים
  • מעט מיץ לימון
  • מעט שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 פלפל חריף, קצוץ דק-דק
  • 4 תמרים, פרוסים דק
  • 4 כפות מיץ סחוט מעגבנייה טרייה
  • 4 כפות גרגירי חומוס מבושלים
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • כ-200 גרם גבינה בולגרית
  • 4 כפיות עלי נענע קצוצים
  • 4 כפיות פיסטוקים קצוצים דק (או אגוזים מכל סוג שהוא)

אופן ההכנה
  1. שורפים את החצילים ישירות על להבת הכיריים, כ-10 דקות מכל צד, עד שהם מתרככים וקליפתם חרוכה.
  2. מקלפים את החצילים ומניחים על רשת, כדי שיגירו נוזלים. מיישרים את שולי החצילים עם סכין, כך שיקבלו צורה מלבנית, וחוצים כל אחד מהם לשני מלבנים קטנים יותר.
  3. מניחים את מלבני החציל בצלחות ומתבלים אותם במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  4. מניחים על החצילים, לפי הסדר, את הפלפל החריף, התמרים, מיץ העגבנייה וגרגירי החומוס. יוצקים מעל טחינה גולמית, מניחים קובייה של גבינה בולגרית ומקשטים בנענע ובפיסטוק.
  5. מגישים מיד, כשהחציל עדיין חם.

קרם חציל שרוף

קרם עם צבע מיוחד וטעם חרוך דומיננטי. אפשר להגיש אותו כמו שהוא, לצד לחם או פיתות, ואפשר להשתמש בו גם כרוטב או תוספת למנות רבות: סלטים, פסטה, ירקות קלויים, מאפים ואפילו דגים (נאים או מבושלים).

מרכיבים
  • 2 חצילים גדולים
  • 2 שיני שום
  • עלים מ-2 ענפי זעתר
  • 2 כפיות דבש
  • מעט שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  • שורפים את החצילים ישירות על להבת הכיריים, כ-10 דקות מכל צד, עד שהם מתרככים וקליפתם חרוכה.
  • שמים את החצילים במעבד מזון (לא מקלפים אותם, רק חותכים את הקצה עם הגבעול). מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים לקרם חלק.
  • מעבירים דרך מסננת דקה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.