מרכיבים
תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
- 200 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
- 2 ביצים גדולות
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות אבקת קקאו
- 2 1/2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 2/3 כוס (160מ"ל) מים רותחים
- 50 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 3 כפות חלב
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
- שמים בקערת המערבל את החמאה, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל ואבקת הקקאו. מערבלים היטב לקבלת תערובת אחידה ועוצרים את פעולת המערבל.
- מנפים לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה בעזרת נפה או מסננת. מקפלים בעדינות לתוך תערובת החמאה והביצים. מוסיפים את המים ומערבבים בעדינות.
- יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
- שמים בקערה חסינת חום את 50 גרם השוקולד המריר, יוצקים עליו את המים הרותחים ומערבבים עד שלא נותרים גושים.
- מחוררים בכמה מקומות את פני העוגה בעזרת קיסם. יוצקים את מי השוקולד על העוגה ומוודאים כי העוגה כולה ספוגה בנוזל.
- רוטב השוקולד: שמים את שני סוגי השוקולד בקערה חסינת חום. מחממים את השמנת המתוקה והחלב עד לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, משהים כחצי דקה ומערבבים היטב לקרם חלק.
- ההגשה: מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים לפרוסות עבות, מניחים על צלחות הגשה ויוצקים על כל פרוסה מרוטב השוקולד. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.
טיפ
- אפשר להכין את העוגה ואת קרם השוקולד מראש (עד שבוע), ולחמם את שניהם לפני ההגשה.