מרכיבים

תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

  • 200 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • ‭2 1/2‬ כוסות (350 גרם) קמח
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • ‭2/3‬ כוס (160מ"ל) מים רותחים
  • 50 גרם שוקולד מריר

לרוטב השוקולד
  • 50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 כפות חלב

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל ואבקת הקקאו. מערבלים היטב לקבלת תערובת אחידה ועוצרים את פעולת המערבל.
  3. מנפים לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה בעזרת נפה או מסננת. מקפלים בעדינות לתוך תערובת החמאה והביצים. מוסיפים את המים ומערבבים בעדינות.
  4. יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  5. שמים בקערה חסינת חום את 50 גרם השוקולד המריר, יוצקים עליו את המים הרותחים ומערבבים עד שלא נותרים גושים.
  6. מחוררים בכמה מקומות את פני העוגה בעזרת קיסם. יוצקים את מי השוקולד על העוגה ומוודאים כי העוגה כולה ספוגה בנוזל.
  7. רוטב השוקולד: שמים את שני סוגי השוקולד בקערה חסינת חום. מחממים את השמנת המתוקה והחלב עד לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, משהים כחצי דקה ומערבבים היטב לקרם חלק.
  8. ההגשה: מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים לפרוסות עבות, מניחים על צלחות הגשה ויוצקים על כל פרוסה מרוטב השוקולד. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל.

טיפ

  • אפשר להכין את העוגה ואת קרם השוקולד מראש (עד שבוע), ולחמם את שניהם לפני ההגשה.