הפריטטה היא ספק פשטידה ספק חביתה שמגיעה מאיטליה. אם מכינים את המנה לילדים כדאי להשתמש בקבנוס לא חריף, ואם רוצים אפשר להחליף את הזוקיני בעוד תפוח אדמה מבושל.

מרכיבים

6 מנות

  • 3 כפות שמן זית
  • 8 ביצים
  • 3/4 כפית מלח
  • קורט פלפל
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמנת צמחית
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ גס
  • 1 שן שום, קלופה ופרוסה דק
  • 120 גרם קבנוס פיקנטי, חתוך לפרוסות של כ-1/2 ס"מ
  • 1 זוקיני, חצוי לאורכו וחתוך לפרוסות של 1 ס"מ
  • 8 עגבניות שרי חצויות
  • 1 תפוח אדמה גדול, מבושל במים וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 בצל ירוק חתוך למקטעים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. משמנים בכף של שמן זית תבנית אינגליש-קייק באורך 25 ס"מ.
  2. טורפים את הביצים בעזרת מטרפה יחד עם המלח, הפלפל והשמנת, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  3. מחממים את שארית שמן הזית במחבת ומטגנים בה את הבצל במשך 2 דקות, עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום והקבנוס ומקפיצים יחד כדקה.
  4. מוסיפים למחבת את הזוקיני, עגבניות השרי וקוביות תפוחי האדמה, ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה גבוהה במשך 3 דקות. מכבים את הלהבה, ממתינים 3 דקות ומערבבים את הירקות והקבנוס המטוגנים עם בלילת הביצים.
  5. יוצקים את בלילת הביצים והקבנוס לתבנית האינגליש-קייק. אופים במשך 15 דקות, עד שהפריטטה התייצבה וקיבלה צבע שחום- זהוב.
  6. מוציאים את הפריטטה מהתנור, מחלצים אותה מהתבנית, חותכים לפרוסות, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

  • המתכון באדיבות "טירת צבי"