מרכיבים

כ-15 לביבות

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/2 כוס קינואה
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
  • קצת יותר מ-1/2 כוס מים
  • 2 בטטות, קלופות ומגורדות בפומפייה
  • 1/4 כוס תערובת דגנים וזרעים: שיבולת שועל, שומשום, זרעי פשתן, זרעי דלעת וזרעי חמנייה
  • חופן בזיליקום טרי קצוץ
  • 2 עגבניות טריות קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר קטן מעט שמן ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הקינואה ומטגנים כדקה, תוך בחישה. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקינואה רכה.
  2. שמים בסיר קטן אחר את שיבולת השועל מהירת ההכנה והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים, תוך בחישה, כ-3 דקות – עד שמתקבלת דייסה. מורידים מהאש.
  3. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מפזרים את הבטטות המגורדות בתבנית ואופים כ-10 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מוציאים ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.
  5. מניחים לבטטות להתקרר כמה דקות ומעבירים אותן לקערה. מוסיפים לקערה 1/4 כוס מדייסת שיבולת השועל, 3/4 כוס מהקינואה המבושלת, את תערובת הדגנים, הבזיליקום, העגבניות, 1/3 כוס שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים לתערובת אחידה.
  6. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה חדש. יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים בתבנית. אופים כ-40 דקות.
  7. מומלץ להגיש עם טחינה חריפה וסלט עלים רענן.

  • אוהד קורי הוא שף רשת "קפה לואיז"