חושבים איך להעסיק את הילדים בחופש? מתלבטים מה להכין כדי להפתיע את האורחים שמגיעים להדלקת נרות? יש לנו בשבילכם פתרון כולל לכל הבעיות: הפכו עם הילדים סופגניות רגילות לדמויות מתוקות בעזרת בצק סוכר.

את הרעיון הגתה לילי ויינר מ-Sweet Bites, שמתמחה בקישוט עוגות. על אף שהתוצאה נראית מקצועית ההכנה קלה מאוד - כל מה שצריך זה בצק סוכר לבן וצהוב (נמכר כיום בכל רשתות השיווק), סוכריות לקישוט עוגות, קיסמים, קורצן עוגיות (לא משנה באיזו צורה בדיוק) וקצת סבלנות. המתקדמים יכולים לקנות בצק סוכר לבן ולצבוע אותו עם 3-2 טיפות של צבע מאכל (יש ללוש את הבצק עם הצבע לקבלת גוון אחיד). אפשרת נוספת לשדרוג היא להשתמש בטוש צבעי מאכל במקום בסוכריות כדי ליצור את העיניים.

אם יש לכם אקסטרה סבלנות, אתם יכולים להכין עם הילדים גם את הסופגניות עצמן – כמו שמדגים בסרטון הבא אייל אורן מרשת הקונדיטוריות אייל מאפים טובים (ואם אין לכם סבלנות בכלל – אתם יכולים לקנות אצלו את הסופגניות המקושטות כשהן כבר מוכנות).

צפו: כך תכינו עם הילדים סופגניות

מרכיבים

כ-30 סופגניות קטנות

  • 2 כפות שמרי "שמרית"
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) חלב קר או מים קרים
  • 1 ק"ג קמח (רצוי להשתמש בקמח ללחם, שנמכר בכל רשתות השיווק)
  • 3 ביצים
  • 75 גרם חמאה רכה או 1/3 כוס שמן
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף קליפת לימון או תפוז מגוררת (הקליפה החיצונית הצהובה/כתומה בלבד)
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • לטיגון: 1 ליטר שמן
  • למילוי: ריבת תות מדוללת במעט מים חמים (כך היא תהיה דלילה יותר ויהיה קל יותר למלא אתה את הסופגניות)
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את השמרים, הסוכר והמים (או החלב). מערבבים במהירות נמוכה כדקה.
  2. מוסיפים מחצית מכמות הקמח ולשים כדקה נוספת.
  3. ממשיכים ללוש ומוסיפים, בזה אחר זה, את יתרת הקמח, הביצים, החמאה (או השמן), תמצית הווניל, הקליפה המגוררת והמלח. לשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש ורך, אך לא דביק (אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף לו עוד מעט קמח).
  4. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כחצי שעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  5. מחממים את התנור לטמפרטורה המינימלית (כ-50 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  6. יוצרים מהבצק כ-30 כדורים (אין צורך לקמח את משטח העבודה). מניחים בתבנית ברווחים (כדי להשאיר מקום לתפיחה). מכבים את התנור ומכניסים לתוכו את התבנית עם הסופגניות (החום יעזור להן לתפוח מהר יותר). מתפיחים כ-30 דקות. (אפשר להתפיח את הסופגניות גם בחוץ, אך אז יש לכסות אותן בניילון נצמד כדי שלא ייווצר על פניהן קרום קשה שיפגע בתפיחה).
  7. מוציאים את הסופגניות מהתנור ומתפיחים 10 דקות נוספות. אם מתפיחים את הסופגניות מחוץ לתנור, ב-10 הדקות האחרונות יש להסיר מהן את הניילון – בשלב זה אנחנו דווקא רוצים שייווצר על פניהן קרום, שישפר את המראה שלהן וגם יגרום להן לספוג פחות שמן.
  8. שמים ליטר שמן בתוך מחבת או סיר (אם הסופגניות קטנות, אפשר להסתפק בשמן בעומק של כ-3 ס"מ).
  9. מחממים את השמן ל-160-150 מעלות. אם אין לכם מדחום, מטגנים קודם סופגנייה אחת כדי לבדוק אם טמפרטורת השמן: הטמפרטורה נכונה כשהסופגנייה מוכנה אחרי טיגון של 3 דקות מצד אחד ו-2 דקות נוספות מהצד השני.
  10. לאחר שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה מטגנים את שאר הסופגניות באותו אופן (3 דקות מצד אחד ו-2 דקות נוספות מהצד השני). מוציאים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  11. שמים את הריבה המדוללת בשקית זילוף עם צנתר דק וארוך או בבקבוק לחיץ וממלאים את הסופגניות: דוקרים כל סופגנייה במרכז צדה העליון, לוחצים ומושכים החוצה.
  12. מפזרים מעל הסופגניות אבקת סוכר ומקשטים בנקודת ריבה.

  • המתכון באדיבות אייל אורן מרשת הקונדיטוריות אייל מאפים טובים. את הסופגניות המקושטות עיצבה והכינה לילי ויינר מ-Sweet Bites, שמתמחה בקישוט עוגות