סלט בורגול, קלמנטינות ושומר
מרכיבים4 מנות
לסלט- 1 כוס בורגול דק
- 1 שומר, חתוך לפרוסות דקיקות
- 1 תפוח חמוץ, חתוך למקלונים דקים
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
- 1 צרור שמיר, קצוץ דק
- 1 צרור נענע, קצוץ דק
- גבעולים מ-2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
- 2 קלמנטינות, קלופות ומופרדות לפלחים
- חצי כוס תערובת אגוזים (אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי לוז ואגוזי פקאן)
- 2 כפות חמוציות
- 1/2 כוס מיץ קלמנטינות
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף דבש
- 1 כף חומץ יין אדום
- 130 מ"ל (1/2 כוס ועוד 1 כף) שמן זית
- שוטפים את הבורגול ומסננים. מכסים במים פושרים ומשרים כחצי שעה, עד לריכוך. מסננים.
- קולים קלות את האגוזים במחבת יבשה, תוך ערבוב, עד שהם מפיצים ריח נעים.
- שמים את כל מרכיבי התחמיץ בצנצנת. סוגרים ומנערים היטב.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט עם התחמיץ ומגישים מיד.
שיפודי פרגיות בזיגוג קלמנטינות וצ'ילי
מרכיבים10 שיפודים
- 1 ק"ג נתחי פרגית משופדים
- 1/2 כוס סוכר
- 4 כוסות מיץ קלמנטינות
- 1/4 כוס רוטב סויה
- קוביית ג׳ינג׳ר טרי בגודל של כ-2 ס"מ, קצוצה
- 1 כוכב אניס
- 2 תרמילי הל
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- 1/2 פלפל צ׳ילי חתוך לטבעות
- 2 עלי קפיר ליים (להשיג בחנויות תבלינים ובחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
- 1 גבעול למון גרס להשיג בחנויות תבלינים ובחנויות למוצרים מהמזרח הרחוק)
- 4 בצלי שאלוט קצוצים או 1/2 בצל סגול קצוץ
- מפזרים את הסוכר בסיר בעל תחתית עבה ומחממים על אש בינונית. כשהסוכר מתחיל להתקרמל בשוליים מתחילים לערבב, וממשיכים לחמם תוך ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין.
- מוסיפים לסיר את מיץ הקלמנטינות ורוטב הסויה (בזהירות – הקרמל ירתח). מוסיפים את שאר מרכיבי הזיגוג ומערבבים. מבשלים כ-30 דקות על אש קטנה. מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מורחים את השיפודים במשרה. מניחים בכלי, מכסים ומניחים במקרר לשעתיים.
- צולים על גריל חם או במחבת לוהטת כ-8 דקות מכל צד, כשמדי פעם מברישים את השיפודים בזיגוג שנותר בקערה.
- לשדרוג הטעם והמראה, אפשר לשפד את העוף על ענפי למון גראס.
פרפה יוגורט וקרם קלמנטינות
מרכיבים6 מנות
לפרפה היוגורט- 3 כפות מים
- 4 גרם (1 כפית גדושה) אבקת ג׳לטין
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 300 גרם (1/4 1 כוסות) יוגורט
- 35 גרם (3 כפות) סוכר
- 150 מ"ל (1/2 כוס ועוד 2 כפות) מיץ קלמנטינות מסונן
- 4 גרם (1 כפית גדושה) אבקת ג׳לטין
- 2 חלמונים
- 1 ביצה שלמה
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- קליפה מגוררת מקלמנטינה אחת
- 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- שמים את המים בקערית ומפזרים עליהם את הג'לטין. שמים בצד.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
- שמים את היוגורט והסוכר בסיר קטן ומחממים 2 דקות על אש קטנה, עד שהתערובת פושרת.
- מחממים את הג'לטין במיקרוגל כ-5 שניות, רק עד שהוא נמס. מוסיפים לסיר עם היוגורט והסוכר ומערבבים.
- מקפלים את הקצפת לתוך היוגורט. יוצקים לכוסות ומכסים בניילון נצמד. מניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
- שמים 2 כפות ממיץ הקלמנטינות בקערה ומפזרים מעל את הג'לטין. שמים בצד.
- מערבבים היטב בקערה את החלמונים, הביצה, הסוכר, יתרת מיץ הקלמנטינות וקליפת הקלמנטינה.
- מניחים את הקערה על סיר שבו מים הרותחים בעדינות (אסור שהמים יגעו בתחתית הקערה). מחממים במשך 15-10 דקות, תוך ערבוב, עד שהנוזלים שבקערה מסמיכים. מסירים את הקערה מהסיר.
- מחממים את הג'לטין במיקרוגל כ-5 שניות, רק עד שהוא נמס. מוסיפים לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מעבירים את הקרם למעבד מזון. מעבדים, תוך כדי הוספה של קוביות החמאה, עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.
- יוצקים לכוסות מעל שכבת הפרפה. אפשר לקשט בפלחי קלמנטינה קלופים.
- אם רוצים להגיש את המנה בצלחת, כמו בצילום, מכינים את הפרפה בתבניות סיליקון ומחלצים אותו מהן לפני ההגשה.