עוגת שוקולד להביא לגן
עוגת שוקולד כמו שילדים אוהבים. העוגה קלה ופשוטה להכנה – וכדאי מאוד להשקיע ולא לוותר על ציפוי השוקולד.
מרכיביםתבנית בגודל 30X40 ס"מ
- 50 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה
- 50 מ"ל (1/4 כוס פחות 1 כף) שמן קנולה
- 5 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים
- 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 1 כף) מים
- 30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו
- 250 גרם (1/4 2 כוסות) סוכר
- 150 גרם (1 כוס ועוד 1 כף) קמח לבן
- 5 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
- 50 גרם שוקולד צ'יפס
- סוכריות צבעוניות לקישוט
- 100 גרם שוקולד מריר עם כ-60% מוצקי קקאו
- 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
- 20 גרם גלוקוזה או דבש
- 20 גרם חמאה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- ממיסים את השוקולד עם החמאה והשמן במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: שמים את המרכיבים בקערה, מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את המרכיבים בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים, תוך כדי ערבוב.
- מרתיחים את המים וממיסים בתוכם את הקקאו. מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים פנימה, תוך כדי ערבוב זהיר עם הלקקן, את הקמח ואבקת האפייה.
- מזליפים לקערה את תערובת השוקולד, תוך ערבוב זהיר עם הלקקן.
- מוסיפים באותו האופן את השוקולד צ'יפס.
- יוצקים את התערובת לתבנית. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- שוברים את השוקולד לקוביות (או קוצצים גס) ומניחים בקערה.
- מרתיחים את השמנת עם הגלוקוזה (או הדבש) ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה-שתיים וטורפים היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
- יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, להתייצבות. שומרים במקרר עד לשימוש. לפני ההגשה מפזרים על העוגה סוכריות צבעוניות.
עוגיות שוקולד-טופי
עוגיות שוקולד מדהימות המשלבות שוקולד פאדג' עשיר ונימוח עם קרנץ' של טופי.
מרכיביםכ-40 עוגיות
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 1 כפית תמצית וניל משובחת
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 60 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) קמח לבן
- 120 גרם (1 כוס מעט גדושה) שקדים טחונים
- 50 גרם כדורי חיטה מצופים בשוקולד ("קליק", למשל)
- 100 גרם סוכריות טופי רכות, חתוכות לקוביות קטנות
- מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- ממיסים את השוקולד עם החמאה והווניל במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: שמים את המרכיבים בקערה, מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את המרכיבים בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מקציפים במיקסר את הביצים עם המלח, וכשהתערובת תפוחה ויציבה מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
- מאטים את קצב ההקצפה ויוצקים פנימה בהדרגה את תערובת השוקולד.
- ממשיכים בהקצפה אטית ומוסיפים את הקמח והשקדים. מקציפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר. מקפלים את כדורי החיטה והטופי לתוך התערובת באמצעות לקקן.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף. מזלפים בתבנית עוגיות בקוטר של שני ס"מ ובגובה של ס"מ.
- אופים כשבע דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי - בתום האפייה העוגיות עדיין צריכות להיות מעט לחות.
- כדי לשמור על פריכות העוגיות, מאחסנים אותן בכלי אטום במקום קריר ויבש ככל שניתן.
מאפינס שוקולד
המאפין – עוגה אישית עגולה – הוא דרך טובה לספק תאווה לעוגת שוקולד אך להגביל את עצמכם למנות קטנות. מתכון מהיר, המתאים להכנה עם ילדים.
מרכיבים20 יחידות
- 250 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 1 כף) שמן קנולה
- 5 ביצים
- 400 גרם (2 כוסות) סוכר
- 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן
- 50 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו כהה
- 50 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) שקדים טחונים
- 15 גרם (5 כפיות) אבקת אפייה
- 300 גרם (1/4 1 כוסות) שמנת חמוצה
- 100 גרם פצפוצי שוקולד
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים היטב תבניות מאפינס.
- ממיסים את השוקולד עם החמאה והשמן במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: שמים את המרכיבים בקערה, מחממים 20 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את המרכיבים בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
- מחליפים את המטרפה במיקסר לוו גיטרה.
- מערבבים את הקמח, הקקאו, השקדים הטחונים ואבקת האפייה.
- מפעילים את המיקסר ומוסיפים לתערובת הביצים - לסירוגין ובהדרגה - את תערובת השוקולד המומס, השמנת החמוצה ותערובת הקמח.
- מיד לאחר שמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומעבדים עוד כמה שניות.
- יוצקים את התערובת לתבניות האפייה, עד ל-3/4 מגובהן.
- אופים 30-20 דקות עד שהמאפינס מתייצבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש.
- מתוך "עוגות בוטיק" ספר המתכונים של בוטיק סנטרל, 120 שקל