תבשיל עוף ברימונים ויין לבן

מנה חגיגית ועשירה של שוקי עוף בבישול אטי עם ירקות שורש.

המתכון באדיבות חברת דיפלומט, יבואנית רוטב הרימונים של חברת "אריפוגלו".

מרכיבים (6-4 מנות)
  • 1 בקבוק (750 מ"ל) יין לבן יבש
  • 5 כפות רוטב רימונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות מים או ציר עוף
  • 1 כפית גרגירי פלפל אנגלי
  • 12 שוקי עוף, ללא העור והסחוס הבולט (מבקשים מהקצב להסיר)
  • 3-2 כפות שמן
  • 1 שורש סלרי בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3-2 שיני שום, חצויות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 3-2 כפות סוכר חום

להגשה
  • חופן גרגירי רימון

אופן ההכנה

  1. שמים בקערית קטנה 1/2 כוס מהיין הלבן, את רוטב הרימונים ו-1/2 כפית מלח. מערבבים ויוצקים לקערה גדולה או לקופסת פלסטיק גדולה.
  2. מוסיפים לקערה את יתרת היין ואת המים (או הציר) ומערבבים. מוסיפים גם את גרגירי הפלפל ושוקי העוף. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים. ייתכן שלאחר ההשריה העוף ייראה לבן – זה בסדר.
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  4. מוציאים את העוף מהמשרה (שומרים את המשרה).
  5. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. משחימים את השוקיים כ-3-2 דקות מכל צד (אם צריך, עושים זאת בכמה סבבים). מוציאים מהסיר.
  6. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מאדים על להבה בינונית 6 דקות, תוך בחישה.
  7. מחזירים לסיר את השוקיים יחד עם המשרה ששמרנו בצד. מוסיפים מים עד לכיסוי כל המרכיבים שבסיר.
  8. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח, בפלפל וב-3-2 כפות סוכר (כמות הסוכר תשתנה בהתאם ליין בו תשתמשו).
  9. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום וצולים בתנור שעה (אם משתמשים בסיר עם ידיות שאפשר להכניס לתנור, לא צריך להעביר את העוף לתבנית).
  10. מורידים בזהירות את הכיסוי, מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות וצולים עוד כ-20 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ועוטף את העוף היטב.
  11. מעבירים לצלחת הגשה, ומעטרים בגרגירי רימון. כדאי להגיש עם אורז, שיספוג את הרוטב העשיר.

טיפים
  • אפשר להכין את המנה עם 4 כרעיים מחולקות במקום 12 השוקיים.
  • אם לא מוצאים שורש סלרי, גם שורש פטרוזיליה ישתלב במנה מצוין.
  • אפשר להשרות את העוף במשך הלילה אם רוצים שהוא יספוג הרבה מטעמי הרימונים והיין.

חזה עוף ברוטב גריל על מצע שעועית ותחתיות ארטישוק

מרכיבים

8 מנות

  • 1 ק"ג חזה עוף נקי, חתוך ל-8 פיסות
  • שמן זית לטיגון

לרוטב

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף קטשופ

למצע הירקות

  • 6 עגבניות, חתוכות לשמיניות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1 ענף טימין טרי או 1 כפית טימין יבש
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק, מופשרות וחתוכות לשמיניות
  • 600 גרם שעועית ירוקה עדינה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

הרוטב

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה גדולה. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות עד שעתיים.

מצע הירקות והעוף

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את העגבניות עם 1/4 כוס משמן הזית, המלח הגס והטימין. מניחים בתבנית בשכבה אחידה ואופים כ- 15 דקות.
  3. מוסיפים לתבנית את תחתיות הארטישוק ואופים 15 דקות נוספות. מניחים בצד.
  4. מעבירים את השעועית למסננת, שוטפים תחת מי ברז ומסננים.
  5. מחממים במחבת את יתרת שמן הזית ומקפיצים את השעועית כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות, תחתיות הארטישוק, החומץ הבלסמי, מלח ופלפל, ומקפיצים 2 דקות נוספות.
  6. במחבת גדולה נוספת מחממים מעט שמן זית וצולים את נתחי חזה העוף 4 דקות מכל צד.
  7. מסדרים בכל צלחת מצע ירקות ומניחים את פיסות העוף מעל.

עוף ממולא בפתיתים וירקות

המתכון באדיבות אסם.

מרכיבים (6-5 מנות)
  • 1 עוף שלם
  • 250 גרם פתיתים עם אטריות
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 גזר מגורר
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לתערובת התיבול
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1 כף רוטב צ’ילי מתוק
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן
  • 1 שן שום קצוצה
  • פפריקה מתוקה לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה
  1. מערבבים את כל מרכיבי תערובת התיבול. מורחים את העוף בתערובת ומניחים במקרר למשך שעה.
  2. מבשלים את הפתיתים עם האטריות לפי הוראות היצרן.
  3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה נוספת. מוסיפים את הגזר והפטריות ומטגנים עוד כמה דקות, עד להשחמה.
  4. מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים את תכולתה לפתיתים המוכנים. מתבלים בפטרוזיליה, במלח ופלפל ומערבבים.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. ממלאים את העוף בתערובת הפתיתים וסוגרים את הפתח עם קיסמים או חוט המיועד לבישול (שפגט). מניחים בתבנית.
  7. צולים את העוף שעה.
  8. הופכים את העוף על גבו וצולים 10 דקות נוספות.
  9. הופכים את העוף שוב וצולים 20 דקות נוספות.

שוקי עוף צלויות עם דבש, רוטב סויה ומיץ תפוזים

באדיבות קיקומן.

מרכיבים (6 מנות)
  • 12 שוקי עוף
  • 3 בצלים קלופים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס דבש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את הבצל לקוביות בגודל 1 ס"מ. חותכים את שיני השום ואת הצ'ילי לפרוסות דקיקות.
  3. מחממים את השמן מעל להבה בינונית בסיר רחב. שמים את השוקיים בסיר ומשחימים אותן במשך כמה דקות מכל צדיהן (אם צריך, עושים זאת בכמה סבבים). מוציאים מהסיר ומניחים בתבנית.
  4. מוסיפים לסיר את הבצל ומאדים אותו כדקה, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את פרוסות השום ומאדים כדקה נוספת.
  5. מוספים לסיר את שאר המרכיבים, למעט השוקיים. מביאים את הרוטב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.
  6. יוצקים את הרוטב על השוקיים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וצולים בתנור במשך 15 דקות.
  7. מסירים מהסיר את נייר האלומיניום והופכים את השוקיים ברוטב. מחזירים את התבנית לתנור, ללא כיסוי, וצולים 10 דקות נוספות.
  8. מגישים את השוקיים יחד עם הרוטב.