מוס שוקולד מריר עם דובשניות

מרכיבים

5-4 מנות אישיות בכוסות

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 ביצים בגודל L, מופרדות
  • 2 כפות סוכר
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
  • 5 דובשניות

אופן ההכנה
  1. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
  3. מקציפים את השמנת לקצפת רכה במרקם של יוגורט.
  4. מוסיפים כרבע מהשמנת המוקצפת לשוקולד המומס ומערבבים בעדינות לתערובת חלקה ואחידה (אם התערובת מתקשה, מחממים אותה בעדינות במיקרוגל או מעל סיר עם מים חמים).
  5. מוסיפים לתערובת את החלמונים ומערבבים רק עד שהם נטמעים בה.
  6. מקפלים לתערובת השוקולד בכמה סבבים את החלבונים המוקצפים ואת יתרת הקצפת.
  7. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים לתוך כוסות.
  8. מכסים בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות. במוס יישמר במקרר שלושה ימים.
  9. לפני ההגשה מקשטים את המוס בשברי דובשניות.

גיוון
  • אפשר לשלב את הדובשניות בתוך המוס: מזלפים לכוסות מחצית מכמות המוס, מפזרים מעל את שברי הדובשניות ומכסים ביתרת המוס.

איך הופכים לפרווה?
  • מחליפים את השמנת המתוקה שבפרפה בשמנת צמחית עם מתיקות מופחתת.

עוד מתכונים לראש השנה בערוץ האוכל של Xnet:

עוגת דבש עם תפוחים מקורמלים וגרגירי רימון

מרכיבים

2 עוגות בתבנית אינגליש קייק או 12-10 מאפינס או 2 עוגות בתבניות עגולות עם חור בקוטר 20 ס"מ

  • 2 תפוחים מזן גרני סמית
  • 1 כף חמאה
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח
  • 1 כף שטוחה אבקת סודה לשתייה
  • 1 כף שטוחה אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס ריבת שזיפים או ריבה אדומה אחרת
  • 1/3 כוס שמן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 4 כפות גרגירי רימון
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים היטב את התבניות.
  2. קולפים התפוחים וחותכים אותם לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ.
  3. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הסוכר ואת קוביות התפוחים ומבשלים על אש גבוהה 4-2 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים מעט והסוכר נמס. מקררים כ-15 דקות. בזמן שהתפוחים מתקררים מכינים את בצק העוגה.
  4. מנפים את הקמח עם הסודה לשתייה ואבקת האפייה.
  5. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני או לערבב בקערה עם מטרפה ידנית). שמים בקערת המיקסר, תוך בחישה ולפי הסדר, את הדבש, הביצים, המים, הריבה, השמן והסוכר. מערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח ואת הקינמון והציפורן. ממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבול יתר יפגע באווריריות וברכות של העוגה).
  7. מוסיפים לקערה את קוביות התפוחים ואת גרגירי הרימון ומערבבים קצרות.
  8. יוצקים את התערובת לתבניות. אופים כ-40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
  9. בזמן שהעוגה בתנור מרתיחים יחד כוס מים ו-1/2 כוס סוכר, עד שהסוכר נמס.
  10. נותנים לעוגה להתקרר כ-10 דקות ומברישים אותה בסירופ (הסירופ ישמור על מרקם העוגה ועל הלחות שלה).
  11. העוגה תישמר בטמפרטורת החדר כ-10 ימים.

טיפ
  • אפשר לשמור בצד מעט מקוביות התפוחים וגרגירי הרימון, ולקשט אתם את העוגה לפני ההגשה.

איך הופכים לפרווה?
  • מחליפים את כף החמאה שבה מבשלים את התפוחים במרגרינה.

פרפה דבש עם קונפי תפוחים

מרכיבים

5 מנות אישיות בכוסות

לקונפי התפוחים
  • 2 תפוחי עץ מזן גרני סמית
  • 1 כף חמאה
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

לפרפה
  • 6 גרם (1/2 1 כפיות) ג'לטין
  • 2 כפות מים
  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
  • 3 חלמונים מביצים בגודל L
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה עם 38% שומן

אופן ההכנה

קונפי התפוחים
  1. קולפים את התפוחים וחותכים אותם לשמיניות.
  2. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הסוכר ואת התפוחים ומבשלים על אש גבוהה 4-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים מעט והסוכר נמס. מוסיפים את קליפת הלימון, מערבבים ומורידים מהאש.
  3. מקררים לטמפרטורת החדר.

הפרפה
  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים כ-10 דקות במקרר, כדי לאפשר לג'לטין לספוח את המים ולהתייצב.
  2. בינתיים שמים את הדבש בסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. בזמן שהדבש מתחמם מקציפים את החלמונים במשך 4-3 דקות לקצף תפוח ובהיר.
  3. מורידים את מהירות ההקצפה לבינונית ומוסיפים את הדבש הרותח. ממשיכים להקציף כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף תפוח ויציב.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה במרקם של יוגורט.
  5. מחממים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל (לא יותר). מוסיפים אותו לקציפת החלמונים ומערבבים היטב.
  6. מקפלים את הקצפת לתוך קציפת החלמונים ויוצקים מחצית מהתערובת לכוסות ההגשה.
  7. מניחים בכוסות מקונפי התפוחים (שומרים חלק ממנו לקישוט המנה) ויוצקים מעל את יתרת תערובת הפרפה.
  8. מכסים בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות. שומרים במקרר בכלי נפרד את התפוחים ששמרנו בצד (המנה תישמר במקרר עד 3 ימים).
  9. לפני ההגשה מקשטים את הפרפה בקונפי התפוחים.

טיפ
  • אפשר להקפיא את הפרפה, ואז תתקבל גלידה עשירה.

איך הופכים לפרווה?
  • מבשלים את התפוחים במרגרינה במקום בחמאה. מחליפים את השמנת המתוקה שבפרפה בשמנת צמחית עם מתיקות מופחתת.

פנקוטה נוטלה עם בננות ודבש

מרכיבים

6 מנות אישיות בכוסות

  • 3 כפיות ג'לטין
  • 1/4 כוס מים
  • 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
  • 2 כפות נוטלה
  • 4 בננות
  • 2 כפות דבש

אופן ההכנה
  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים כ-10 דקות במקרר, כדי לאפשר לג'לטין לספוח את המים ולהתייצב.
  2. בינתיים שמים בסיר את השמנת, החלב, הווניל, הסוכר והנוטלה, ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים לנוזל הרותח את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב, עד שהיא נמסה לגמרי ומתקבל קרם חלק.
  4. יוצקים את התערובת לכוסות הגשה. מכסים בפלסטיק נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות. הפנקוטה תישמר במקרר 3 ימים.
  5. לפני ההגשה קולפים את הבננות וחותכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ. מערבבים עם הדבש.
  6. מסדרים את פרוסות הבננות על הפנקוטה ומגישים.

גיוון
  • אפשר לפזר מעל הפנקוטה פירורים גסים של עוגיות חמאה או עוגיות "לוטוס".

איך הופכים לפרווה?

  • מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית עם מתיקות מופחתת, את החלב בחלב סויה ואת הנוטלה בממרח אגוזים פרווה.

עוגיות פיננסייה עם אגסים בדבש

עוגיות נימוחות המזכירות במרקמן ובטעמן מרציפן.

מרכיבים

כ-25 עוגיות – רצוי לאפות אותן בתבנית סיליקון ייעודית לפיננסייה, אך בהחלט אפשר להשתמש גם במנז'טים קטנים

  • 75 גרם חמאה
  • 90 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 90 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
  • 20 גרם (2 כפות ועוד 1 כפית) קורנפלור
  • 3 חלבונים של ביצים בגודל L
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 אגס
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר על אש נמוכה.
  3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט האגס והדבש.
  4. קולפים את האגס, חותכים לקוביות ומערבבים עם הדבש. מערבבים עם תערובת הבצק.
  5. מזלפים את התערובת לתבניות (אפשר להשתמש בשקית זילוף עם צנתר חלק או בשקית שחותכים את אחת הפינות שלה). אפשר להעביר את התערובת לתבנית גם עם כפית, אך אז צריך לקרר אותה קודם כשעתיים כשהיא מכוסה.
  6. אופים עד שנוצר על פני העוגיות קרום יבש. חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש את העוגיות.
  7. העוגיות יישמרו 4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

איך הופכים לפרווה?
  • מחליפים את החמאה במרגרינה.

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק שתיפתח בקרוב במתחם שרונה בתל אביב