המתכון הוא מתוך הספר "ירקות - 100 סלטים" מאת אלינוער רבין, בהוצאת "קוראים".

מרכיבים

  • 300 גרם פרחי כרובית
  • 300 גרם פרחי ברוקולי
  • 1/2 כוס אפונה עדינה קפואה, מופשרת
  • תערובת עלי חסה – ערבית, אדומה, אייסברג
  • 3 כפות עלי כוסברה קצוצים
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1/2 לימון

לרוטב
  • 2 כפות בוטנים
  • 2 כפות שמן בוטנים
  • 1/4 כוס חומץ (רצוי חומץ אורז)
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1/3 כוס שמן בוטנים
  • מלח
  • צ'ילי אדום גרוס

להגשה
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים

אופן ההכנה

  1. מאדים את הכרובית והברוקולי כמה דקות בכלי אידוי, עד שהם מתרככים אך עדיין שומרים על מעט פריכות. מצננים.
  2. חולטים את האפונה כשתי דקות במים רותחים. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח.
  3. מערבבים את עלי החסה בקערה גדולה. מוסיפים את פרחי הכרובית והברוקולי, את האפונה ואת הכוסברה והעירית.
  4. קולפים את הלימון, חותכים לרבעים ופורסים דק בסכין חדה. מוסיפים לסלט ומערבבים בעדינות.
  5. מכינים את הרוטב: שמים במעבד מזון את הבוטנים ו-2 כפות שמן בוטנים ומרסקים יחד. מעבירים לצנצנת, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבלים.
  6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים קלות. מפזרים מעל את הבוטנים הקלויים ומגישים.

טיפים

  • למניעת ריח לא נעים, אפשר לאדות את הכרובית במיקרוגל בתוך שקית פלסטיק עם מעט חלב.
  • כדי להפוך את הסלט לארוחה קלה, אפשר להוסיף לו נתחי עוף בגריל.
  • הרוטב מתאים גם לאורז.