מרכיבים (3-2 מנות)

  • כ-400 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים
  • כ-200 גרם (קצת פחות מסלסלה) פטריות שמפיניון
  • כ-100 גרם אפונה סינית (אפונת שלג)
  • 5-4 כפות שמן (רצוי אורז, שטעמו ניטראלי)
  • אפשרות: מעט פרחי כרובית
  • 6 כפות הוי סטיר (רוטב פטריות אסייתי – להשיג ברוב רשתות השיווק)
  • 2 כפות רוטב סויה בהיר או 1 כף רוטב סויה רגיל (עדיף להשתמש ברוטב הבהיר, כי הטעם שלו מעודן יותר)
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 כפות שמן שומשום

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט שמן השומשום, מגבירים את האש לגובה המרבי ומקפיצים (או מבשלים תוך ערבוב) 5-4 דקות.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן השומשום ומגישים.

  • השפית סוואלי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד, המייבאת מוצרי מזון מתאילנד