סלט עוף תאילנדי עם טעם מיוחד: הכוסברה והנענע מעניקות למנה רעננות, והאורז המטוגן מוסיף קריספיות וטעם מתקתק.

מרכיבים (2-1 מנות)

  • 1 כף אורז לסושי – לא מבושל (להשיג בכל רשתות השיווק)
  • 300 גרם חזה עוף או נתח פרגית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כפית צ'ילי טחון
  • חופן כוסברה קצוצה
  • מעט עלי נענע קצוצים
  • 2 כפות רוטב דגים (ברשתות "טיב טעם" ו"סטופ מרקט" ובחנויות המתמחות נמכרים רוטבי דגים כשרים)
  • 1 בצל שאלוט פרוס (או 1/4 בצל סגול)
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים דק

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת יבשה (ללא שמן) על אש בינונית. מוסיפים את האורז וקולים אותו כמה דקות, תוך בחישה, עד שהוא מזהיב ומפיץ ניחוח נעים. מורידים מהאש ומקררים מעט. טוחנים דק (כמעט עד לרמה של קמח) במעבד מזון או במטחנת תבלינים.
  2. חותכים את העוף לחתיכות קטנות. מלהיטים ווק או מחבת. מוסיפים את העוף יחד עם 2 כפות מים ומקפיצים כ-3 דקות, עד שהעוף הופך ללבן. מורידים מהאש ומקררים מעט.
  3. שמים את העוף והאורז הטחון בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השאלוט והבצל הירוק, ומערבבים.
  4. מוסיפים את השאלוט והבצל הירוק ומערבבים קלות.

  • השפית סוואלי אלדר עומדת בראש חברת אוריינטל פוד, המייבאת מוצרי מזון מתאילנד