המתכון באדיבות שף איתן מזרחי ממסעדת "אי זוגי".

מרכיבים

12 מנות

  • 1 כוס אגוזי לוז או פקאן סיני
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 6 בננות בשלות, פרוסות
  • 1 מקל קינמון או 1/4 כפית קינמון טחון
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 6 עלי בצק פילו
  • מעט חמאה מומסת, להברשת עלי הפילו

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. אם משתמשים באגוזי לוז, קולים אותם: מסדרים אותם בשכבה אחת בתבנית וקולים כ-5 דקות בתנור החם, עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נעים. מוציאים מהתנור ומניחים לאגוזים להתקרר מעט (לא מכבים את התנור).
  3. קוצצים גס את האגוזים.
  4. ממיסים את החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הסוכר ומבשלים אותו, תוך בחישה מדי פעם, עד שהוא נמס ומתקבל קרמל בעל גוון זהוב בהיר.
  5. מוסיפים למחבת את הבננות, האגוזים, הקינמון וגרידת התפוז. ממשיכים לבשל כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבננות מתרככות מעט ומזהיבות.מורידים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
  6. חותכים את עלי הפילו ל-12 ריבועים בגודל 15X15 ס"מ. מברישים את ריבועי הבצק בחמאה מומסת.
  7. מניחים מתערובת הבננות בשליש התחתון של כל ריבוע. מקפלים את הבצק על המילוי מימין ומשמאל, ומגלגלים לסיגר. מניחים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשצד ה"תפר" פונה כלפי מטה. מברישים את הסיגרים במעט חמאה.
  8. אופים כ-15 דקות, עד שהסיגרים מזהיבים.
  9. מגישים חם – רצוי בליווי סורבה פירות מרענן.

איך מכינים מראש?

  • אפשר להכין את הסיגרים כמה שעות מראש, אך לא לאפות אותם, ולשמור אותם במקרר כשהם עטופים היטב. לפני ההגשה אופים אותם כמצוין במתכון. אפשרות נוספת היא להקפיא את הסיגרים הלא אפויים (שוב, כשהם עטופים היטב) – אין צורך להפשיר אותם לפני האפייה.