עוגת גבינה שכזו עוד לא פגשתם: מצד אחד יש בה קצת ג'לטין, כמו בעוגות קרות; ומצד שני היא אפויה - אבל בחום נמוך במיוחד של 85 מעלות. התוצאה: שילוב מדהים בין הקרמיות של העוגות האפויות לעסיסיות של העוגות הקרות. תוסיפו לזה בסיס של בצק פריך מושלם ורוטב מנגו ופסיפלורה – ויש לכם עוגה מנצחת (או ליתר דיוק, המון עוגות אישיות).

מאחורי העוגה המיוחדת הזאת עומד קונדיטור מאוד מיוחד: כריסטוף מישלאק הצרפתי, שנחשב לאחד הקונדיטורים הטובים בעולם ואף זכה לפני כמה שנים באליפות העולם בקונדיטוריה. מישלאק ביקר בישראל לפני כמה חודשים, כחלק מתוכנית "ענקי הקולינריה" של "בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה". בין השאר, הוא הדגים את הכנת העוגה המיוחדת הזאת - ומיד ידענו שאנחנו חייבים לפרסם את המתכון שלה בשבועות (אגב, אם תרצו לחזות במישלאק במו עיניכם - הוא יבקר שוב ב"בישולים" באוקטובר).

כמה הערות חשובות לפני שניגשים למתכון:
  • רצוי להכין את העוגות בתבניות סיליקון אישיות בקוטר של 8 ס"מ (הצורה המדויקת לא משנה – זה יכול להיות, למשל, כיפה, גליל או אפילו מנז'ט מסיליקון). עם זאת, אין בעיה להכין אותן גם בתבניות אלומיניום חד-פעמיות בקוטר של 8 ס"מ. כדי לחלץ מהתבניות את העוגות לאחר ההקפאה כדאי לטבול אותן במשך כמה שניות במים פושרים, כך שהעוגות יחליקו החוצה בקלות.
  • שימו לב שהעוגות זקוקות ללילה במקפיא, כדי להתייצב. מצד שני, זה אומר שאפשר להכין אותן כמה ימים מראש ולשמור במקפיא עד סמוך לזמן ההגשה (הן זקוקות להפשרה של כשעה במקרר).
  • חשוב להפשיר את העוגות ולהרכיב אותן רק לפני ההגשה. אם הן יורכבו מראש ויישמרו במקרר, הן יהפכו לרכות מדי והבצק יספוג נוזלים.
  • בעוגה עצמה, וגם ברוטב, משתמשים במיץ פסיפלורה. כדי להכין אותו פשוט מרוקנים פסיפלורות טריות לתוך מסננת ומסננים לקערה.

מרכיבים

16 עוגות אישיות

לעוגת הגבינה
  • 1/4 כוס מים
  • 8 גרם (1/2 2 כפיות) ג'לטין
  • 200 גרם מיץ פסיפלורה
  • 1 ק"ג גבינת שמנת
  • 80 גרם (1/3 כוס) שמנת חמוצה
  • 4 ביצים
  • 4 חלמונים
  • 320 גרם (2/3 1 כוס פחות 1 כף) סוכר
  • 20 גרם (2 כפות גדושות) קמח

לבסיס הבצק הפריך (סבלה ברטון)

  • 225 גרם (2/3 1 כוס פחות 1 כף) קמח
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
  • 15 גרם (5 כפיות) אבקת אפייה
  • 160 גרם חמאה רכה
  • 160 גרם (3/4 כוס ועוד 1 כף) סוכר
  • 4 חלמונים

לרוטב המנגו והפסיפלורה

  • 300 גרם (1/4 1 כוסות) מיץ פסיפלורה
  • 300 גרם (1/4 1 כוסות) מחית מנגו טרי או תרכיז מנגו קפוא (אם משתמשים במנגו טרי, אפשר להוסיף לרוטב גם 4-2 כפות סוכר, לפי הטעם)
  • 2 מנגואים טריים חתוכים לקוביות קטנות, או ליצ'י (טריים או משומרים) חתוכים לרבעים, או פרי אקזוטי אחר שאוהבים

כלים מיוחדים
  • תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ - מסיליקון או חד-פעמיות מאלומיניום

אופן ההכנה

עוגת הגבינה
  1. מחממים את התנור לחום נמוך מאוד (85 מעלות).
  2. שמים את המים בקערית ומפזרים עליהם את אבקת הג'לטין. מחכים כמה דקות, עד שהג'לטין סופח את המים ונוצר מעין ג'ל.
  3. מחממים את מיץ הפסיפלורה על הכיריים (לא חייבים להרתיח אותו). מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב, עד שהג'לטין נמס לחלוטין.
  4. מערבבים בקערה את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הסוכר, הביצים והחלמונים.
  5. מוסיפים את מיץ הפסיפלורה ומערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.
  6. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.
  7. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהתערובת מתייצבת.
  8. מצננים מעט, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא ל-8 שעות לפחות.

בסיס הבצק הפריך
  1. מערבבים היטב בקערה את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
  2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר או במעבד מזון. מקרימים במשך כמה שניות.
  3. ממשיכים לעבד ומוסיפים את החלמונים בהדרגה.
  4. מוסיפים גם את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל אחיד ורך (חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
  5. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בניילון נצמד. משטחים מעט עם הידיים, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות לפחות.
  6. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  7. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק הקר לעובי של 3 מ"מ.
  8. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ באמצעות כוס הפוכה או רינגים.
  9. אופים במשך כ-25 דקות, עד שהעיגולים מקבלים צבע זהוב עמוק (אם יש לכם רינגים, רצוי לאפות את העיגולים בתוכם – כך הם ישמרו על צורה עגולה מושלמת).
  10. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום.

הרוטב
  1. מערבבים את מיץ הפסיפלורה עם מחית המנגו.
  2. מוסיפים את קוביות המנגו ושומרים במקרר.

הרכבת העוגות
  1. מחלצים את עוגות הגבינה הקפואות מהתבניות ומניחים על בסיסי הבצק הפריך.
  2. מפשירים במקרר במשך כשעה.
  3. מניחים כל עוגה במרכז צלחת שטוחה. יוצקים עליה מרוטב הפירות ומעטרים בקוביות מנגו.