שרשרת עוגיות

מרכיבים

כ‭30-‬ עוגיות

לעוגיות

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח כשר לפסח (להשיג ברשתות השיווק)
  • ‭1/3‬ כוס (70 גרם) סוכר
  • 175 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים קרים

לקישוט

  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 40 גרם חמאה
  • סוכריות צבעוניות
  • לקשירה: סרט אורגנזה עבה

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, הסוכר, החמאה, הביצה והמים הקרים. מעבדים בהפסקות קצרות ("פולסים‭), רק עד שמתקבל בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (ועד 3 ימים).
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
  3. מקמחים משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. קורצים במרכז כל עיגול חור עגול קטן.
  4. מניחים את העוגיות בתבניות ואופים 20 דקות. מצננים.
  5. הקישוט: שמים את החמאה והשוקולד בכלי מתאים וממיסים במיקרוגל (מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי ומתקבל קרם חלק). שמים את הסוכריות בקערית, טובלים כל מחצית עוגייה בשוקולד, מעבירים לקערת הסוכריות וטובלים גם בהן. מייבשים את העוגיות המקושטות על רשת במשך 3 שעות לפחות. ‭

עוד מתכונים לפסח בערוץ האוכל של Xnet:

עוגיות שקדים קלות להכנה

מרכיבים

כ‭35-‬ עוגיות

  • 2 חלבונים
  • ‭1/4‬ כוס (35 גרם) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מ‭1-‬ תפוז
  • 3 כוסות (300 גרם) חצאי שקדים מולבנים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את החלבונים, הקורנפלור, אבקת הסוכר וקליפת התפוז ומערבבים. מוסיפים את חצאי השקדים ומערבבים היטב.
  3. מניחים בתבנית בעזרת כף תלוליות קטנות ושטוחות מהתערובת.
  4. אופים 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
  5. מצננים לגמרי ומאחסנים בקופסה אטומה.

עוגיות אגוזים

מרכיבים

כ-40 עוגיות

  • 2 כוסות קמח תופח כשר לפסח (להשיג ברשתות השיווק)
  • ‭3/4‬ כוס (100 גרם) אבקת סוכר
  • ‭1/2‬ כוס (50 גרם) אגוזי מלך גרוסים דק
  • 170 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • ‭1/2‬ כוס שמן

לקישוט

  • אגוזי מלך
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המערבל את הקמח, אבקת הסוכר, האגוזים וקוביות החמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים.
  3. מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. מאחסנים במקרר למשך שעה.
  4. מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים על כל כדור אגוז.
  5. מניחים את הכדורים בתבנית ואופים 20 דקות, עד הזהבה.
  6. מצננים וזורים מעל אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.

עוגיות חמאת בוטנים ב‭5-‬ דקות

מרכיבים

כ-40 עוגיות

  • 1 כוס (300 גרם) חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 40 חצאי בוטנים

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר הלבן, הסוכר החום והביצה, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומניחים בתבנית. מניחים על כל עוגייה חצי בוטן.
  4. אופים 10 דקות, מוציאים ומצננים לגמרי. מאחסנים בקופסה אטומה.

עוגיות שוקולד משובחות

מרכיבים

כ‭35-‬ עוגיות

  • 230 גרם שוקולד מריר
  • 90 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • ‭3/4‬ כוס (150 גרם) סוכר
  • ‭3/4‬ כוס (100‬ גרם) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • ‭1/4‬ כפית אבקת אפייה
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 250 גרם שוקולד חלב, קצוץ

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי ומתקבל קרם חלק. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
  3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים לקרם תפוח.
  4. מוסיפים לקרם הביצים את קרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים בתנועות קיפול.
  5. ממתינים 15 דקות, כדי שהתערובת תתקשה קצת.
  6. בעזרת כף, מניחים תלוליות מהתערובת במרווחים בתבנית. מפזרים עליהן את השוקולד הקצוץ.
  7. אופים ‭15-12‬ דקות – העוגיות מוכנות כשהן מתייצבות בשוליים ומרכזן נותר רך קצת (הוא יתקשה לאחר הצינון).
  8. מצננים לגמרי ומאחסנים בקופסה אטומה.

עוגת שוקולד

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

  • 90 גרם חמאה ‭
  • 1/3‬ כוס (80 מ"ל) שמן ‭
  • 2/3‬ כוס (160‬ מ"ל) מים
  • ‭1/3‬ כוס (50 גרם) קקאו
  • 120 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • ‭1 1/4‬ כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 150 גרם קמח תופח כשר לפסח (להשיג ברשתות השיווק)
  • 2 כפיות אבקת אפייה כשרה לפסח
  • ‭1/2‬ כוס (120 מ"ל) יוגורט

לקישוט
  • ‭1/2‬ כוס (50 גרם) אגוזי מלך

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות).‬ משמנים את התבנית ומקמחים אותה קלות בקמח כשר לפסח.
  2. שמים בסיר את החמאה, השמן, המים והקקאו ומחממים עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השוקולד והסוכר ומערבבים. מצננים קצת.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב לתערובת אחידה.
  4. מנפים לקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה.
  5. מוסיפים את הקמח והיוגורט לתערובת השוקולד ומערבבים.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומקשטים באגוזים. מצננים.
  7. עוטפים בנייר אפייה, כורכים בסרט יפה ומגישים כמתנה.

טראפלס שוקולד

מרכיבים

כ‭50-‬ יחידות

לקרם השוקולד
  • ‭1 1/2‬ מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 500 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

לציפוי
  • אבקת קקאו
  • פתיתי קוקוס
  • שקדים לבנים פרוסים שנקלו 3-2 דקות ב-170 מעלות

אופן ההכנה
  1. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומחממים עד לסף רתיחה.
  2. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. מצננים קצת ומאחסנים במקרר למשך לילה.
  3. יוצרים מהקרם כדורים: מוציאים בכל פעם כמות קטנה ממנו באמצעות כף ומגלגלים בידיים לכדור (אם הקרם מתרכך מדי בזמן ההכנה מכניסים שוב למקרר לכמה דקות וממשיכים).
  4. שמים כל אחד מהציפויים בקערה נפרדת. מגלגלים שליש מהכדורים בכל אחד מהציפויים.
  5. מניחים כל כדור בעטרת נייר קטנה (מנז'ט),‬ ומניחים את כל עטרות הנייר על מגש. מאחסנים במקרר עד להגשה.
  6. רגע לפני שיוצאים להתארח מניחים בקלמר שורה של טראפלס, מכסים ומפתיעים את המארחים במתנה מקורית מתוקה.

פירות מסוכרים

מרכיבים

לתפוזים הסיניים
  • 300 גרם תפוזים סיניים (קומקווט),‬ שטופים
  • ‭1 1/2‬ כוסות (300 גרם) סוכר
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) מים
  • מיץ מ‭1/2-‬ לימון

לקיווי
  • 500 גרם קיווי, קלופים ופרוסים
  • ‭1/2‬ 2 כוסות (500‬ גרם) סוכר
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) מים
  • מיץ מ-‭1/2‬ לימון

אופן ההכנה
  1. התפוזים: חורצים חתך קטן לאורכו של כל תפוז. מעבירים לסיר בינוני. מוסיפים את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מצננים.
  2. הקיווי: שמים את פרוסות הקיווי בסיר. מוסיפים את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. מצננים.
  3. מעבירים כל פרי לצנצנת מעוטרת או לקערות זכוכית.
  4. ההגשה: משחילים את העוגיות בסרט וקושרים.