עוגיות שוקולד

עוגיות פאדג'יות נימוחות ועשירות שתמשיכו להכין גם אחרי החג.

מרכיבים (כ-30 עוגיות)
  • 1/2 כוס (כ-45 גרם) אגוזי פקאן מסוכרים (פקאן סיני) קצוצים דק
  • 50 גרם חמאה
  • 90 גרם שוקולד מריר
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפות (20 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/2 2 כפות (20 גרם) קמח אורז מלא או קמח תפוחי אדמה
  • 1 כף אבקת קקאו כהה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות שוקולד צ'יפס
  • 3 כפות שוקולד צ'יפס לבנים או שוקולד לבן קצוץ

אופן ההכנה
  1. ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין.
  2. מוסיפים לתערובת השוקולד את שאר המרכיבים, למעט שני סוגי השוקולד. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים גם את השוקולדים ומערבבים. מכסים ומניחים במקרר - לכ-30 דקות אם מזלפים את העוגיות בתבנית ולכמה שעות אם מעצבים אותן ביד (כדי שהתערובת תתקשה לגמרי).
  4. מחממים את התנור ל-140 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  5. מעצבים את העוגיות. עם שק זילוף: מעבירים את התערובת לשק זילוף. מזלפים בתנית עיגולים בקוטר של כ-3 ס"מ. חשוב לשמור על מרווח בין העוגיות, כי הן יתפשטו באפייה. ביד: מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהעוגיות כדורים קטנים. מניחים בתבנית ומשטחים מעט. חשוב לשמור על מרווח בין העוגיות, כי הן יתפשטו באפייה.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שנוצר על פני העוגיות קרום יציב. חשוב לא לאפות אותן יותר מדי, כדי שיישארו פאדג'יות ולא יתקשו.
  7. מצננים ושומרים בכלי אטום.

עוד מתכונים לפסח בערוץ האוכל של Xnet:

מרנג קוקוס-לימון עם שוקולד חלב

מרכיבים (כ-30 עוגיות)
  • 2 חלבונים
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) שבבי קוקוס
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף (או יותר, אם רוצים) שוקולד חלב קצוץ דק

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את החלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להציף כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
  3. מקפלים לתוך הקצף את הקוקוס, קליפת הלימון והשוקולד.
  4. מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר חלק או בצורת כוכב בקוטר 6 מ"מ. מזלפים עוגיות במרחק קטן זו מזו.
  5. אופים כשעה, עד שהעוגיות יבשות גם בתחתיתן.

גיוון
  • במקום להוסיף את השוקולד לקצף, אפשר לפזר אותו על העוגיות לאחר הזלפתן. אפשר גם להחליף את השוקולד הקצוץ בשוקולד צ'יפס.

עוגיות שוקולד צ'יפס עם קליפות תפוזים מסוכרות

(פרווה ללא מרגרינה)

הסוד שמאחורי המתכון הזה הוא שימוש בכמה סוגי קמח ללא גלוטן – בכל קמח יש עמילן בעל תכונות שונות, והצירוף של כולם מעניק לעוגייה את המרקם המשובח שלה. כדי לשפר את המרקם של העוגיות אף יותר (ובמקביל לתרום לערכן התזונתי) אפשר להוסיף להן גם סיבים תזונתיים.

מרכיבים (כ-25 עוגיות)
  • 85 גרם (1/3 כוס ועוד 2 כפות) שמן קנולה
  • 120 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) סוכר חום בהיר
  • 1 ביצה
  • 40 גרם (1/3 כוס פחות 1 כפית) קמח אורז מלא (להשיג בחנויות טבע) או 40 גרם (1/4 כוס ועוד 1/2 כף) קמח תפוחי אדמה
  • 40 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כפית) קמח טפיוקה (להשיג בחנויות טבע) או 40 גרם קמח (1/3 כוס) מצה
  • 30 גרם (1/4 כוס) קמח קינואה (להשיג בחנויות טבע) או 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • 10 גרם (1 כף) קורנפלור
  • 3 גרם (1 כפית) אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • אפשרות: 25 גרם (3 כפות) סיבים תזונתיים (להשיג בחנויות טבע וברשתות הפארם)
  • 1 כף קקאו כהה
  • 25 מ"ל (2 כפות) מים
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
  • 1/4 כוס קליפות תפוזים מסוכרות

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל המרכיבים – למעט המים, השוקולד צ'יפס וקליפות התפוזים. מערבבים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את המים, השוקולד צ'יפס וקליפות התפוזים, ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים ומניחים לשעה במקרר.
  3. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים (משקל כל כדור אמור להיות כ-20 גרם). מניחים את הכדורים בתבנית (אין צורך לשטח אותם).
  5. אופים כ-15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות.
  6. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

גיוונים
  • אפשר לצפות את העוגיות בגנאש שוקולד: מרתיחים מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל), יוצקים על 100 גרם שוקולד מריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה. טובלים את חלקן העליון של העוגיות בגנאש ומגישים.
  • אפשר להכין את העוגיות גם בתבנית סיליקון במגוון צורות.

עוגיות טחינה פריכות

מרכיבים (כ-35 עוגיות)
  • 100 גרם חמאה
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 140 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) טחינה גולמית או ממרח חלבה
  • 80 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) קמח תפוח אדמה
  • 80 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) קמח אורז מלא (להשיג בחנויות טבע) או 80 גרם (2/3 כוס) קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 4 כפות שקדים פרוסים

אופן ההכנה
  1. מקרימים את החמאה עם הסוכר וקליפת הלימון.
  2. ממשיכים להקרים ומוסיפים, לפי הסדר, את הטחינה (או ממרח החלבה), שני סוגי הקמח ואבקת האפייה.
  3. מכסים ומניחים במקרר לשעה.
  4. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  5. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים. מניחים את הכדורים בתבנית (אין צורך לשטח אותם). חשוב לשמור על מרווח בין העוגיות, כי הן יתפשטו באפייה.
  6. מקשטים את העוגיות בשקדים פרוסים.
  7. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט (זה בסדר אם הן עדיין רכות כשמוציאים אותן מהתנור - הן יתקשו לאחר שיתקררו).
  8. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום היטב.

עוגיות בוטנים עם צימוקים ורום (פרווה ללא מרגרינה)

הסוד שמאחורי המתכון הזה הוא שימוש בכמה סוגי קמח ללא גלוטן – בכל קמח יש עמילן בעל תכונות שונות, והצירוף של כולם מעניק לעוגייה את המרקם המשובח שלה. כדי לשפר את המרקם של העוגיות אף יותר (ובמקביל לתרום לערכן התזונתי) אפשר להוסיף להן גם סיבים תזונתיים.

מרכיבים (כ-30 עוגיות)
  • 45 גרם (1/4 כוס פחות 1 כפית) שמן קנולה
  • 95 גרם (1/2 כוס פחות 1 כפית) סוכר חום בהיר
  • 1 כף דבש
  • 1 ביצה
  • 50 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כפית) קמח אורז מלא (להשיג בחנויות טבע) או 50 גרם (1/3 כוס ועוד 1 כף גדושה) קורנפלור
  • 15 גרם (2 כפות גדושות) קמח טפיוקה (להשיג בחנויות טבע) או 15 גרם (2 כפות) קמח מצה
  • 15 גרם (2 כפות) קמח קינואה (להשיג בחנויות טבע) או 15 גרם (2 כפות) קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • אפשרות: 25 גרם (3 כפות) סיבים תזונתיים (להשיג בחנויות טבע וברשתות הפארם)
  • 25 מ"ל (2 כפות) מים
  • 100 גרם (1 כוס) בוטנים קלויים קצוצים גס
  • 60 גרם (כ-1/3 כוס) צימוקים
  • 2 כפות רום בהיר או כהה

אופן ההכנה
  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את השמן, הסוכר, הדבש והביצה ומערבלים במהירות נמוכה.
  2. ממשיכים לערבל ומוסיפים את שאר המרכיבים בזה אחר זה, לפי הסדר שבו הם כתובים. מערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. מכסים ומניחים לשעה במקרר.
  4. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים (משקל כל כדור אמור להיות כ-20 גרם). מניחים את הכדורים בתבנית (אין צורך לשטח אותם).
  6. אופים כ-15 דקות. מורידים את חום התנור ל-130 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות.
  7. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

גיוון
  • אפשר להכין את העוגיות גם בתבניות סיליקון במגוון צורות.

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף. באחרונה פירסם את ספר האפייה "ככה אופים את זה"